Havaintoja parisuhteesta

Ylimielisyyttä, kuria, järjestystä ja demokratian halveksuntaa

Teksti:
Havaintoja parisuhteesta

Helsingin yliopistossa hallituksen leikkauksia vastustavien opiskelijoiden lakanoita ja banderolleja on tänään siivottu eli revitty alas 20 vuotta Kokoomuksessa olleen puolueaktiivin toimesta. Hän kertoo julkisesti käyneensä siivoamassa mielenosoitukseen käytettyä rekvisiittaa.

Lisäksi hän suhtautuu satoihin ympäri Suomessa mieltään osoittaviin opiskelijoihin tällä tavalla: (Siteeraukset ovat suoria.)

”Kokoajan kuulee väitettävän, että opiskelijat vastustavat hallituksen toimia. Ei se näin ole! Jotkut takkutukat istuvat sohvan sijaan yliopiston lattialla. Pelleilemällä ei pidä saada tahtoaan läpi.”

Ja hän jatkaa.

”Kommareille olisi hyvä järjestää pakollinen pikakurssi kurista ja järjestyksestä.”

Tämän kaiken hän tekee ylpeydellä ja tuomalla puolueensa vahvasti esille. Perussuomalaiset komppaa vieressä.

Mitä hän tässä performanssissaan tekee ja kertoo? Ensiksi hän halveksii Suomessa olevaa kokoontumisvapautta ja vapautta mielenilmaisuun. Toisekseen hän rinnastaa halveksivasti jokaisen hallituksen toimia vastustavan opiskelijan takkutukkaiseksi kommariksi, jotka tarvitsisivat kipeästi kuria ja järjestystä. Hänen mielestään mielenosoittaminen on syytä tukahduttaa kurilla ja järjestyksellä.

Kuinka raikasta ja länsimaista!

Se että jälleen kerran kokoomuslainen paljastuu autoritääriseksi sananvapauden ja demokratian vastustajaksi ei edes jaksa yllättää. Tämä aika on tuonut puolueesta sitä osaa esille tuon tuosta. Se, että kaikki tämä tehdään jo täysin näkyvästi ja julkisesti hieman yllättää, sillä juhlapuheissa Kokoomus esiintyy mukaliberaalina länsimaisena puolueena. Syvällä kytevä raju arvikonservatiivisuus lienee tullut perussuomalaisten vaikutuksesta pintaan ja puolueiden arvoja ei tunnu enää erottavan mikään.

Silti sitä toivoisi, että tämä demokratian ytimeen iskevä toiminta tulisi isommin esille mediassa. Tämä kun alkaa olla jokapäiväistä ja normaalia. Sellaista yhteiskuntaa me emme kai Suomesta halua.

X