Ihmiset ja suhteet

Miksi seksi ei suju? 20 yleisintä syytä

Teksti:
Anna.fi

Mikä mahtaa olla yleisin syy siihen, että seksi ei suju? Kysyimme asiaa kävijöiltämme. Selvisi, että muun muassa kiireinen tai stressaava arki, intohimon katoaminen pitkässä suhteessa, miehen haluttomuus ja tylsät rutiinit kadottavat naisten halut.

1. Tylsä ja rutinoitunut seksi

Pitkässä parisuhteessa rutiinit korvaavat usein intohimon ja alun jännityksen. Jos tylsyys on vallannut seksielämänne, katso täältä, miten piristät rutiinejanne.

2. Kiire ja yhteisen ajan puute

Haluaisitko ostaa lisätunteja vuorokauteesi? Ota aika haltuun näiden vinkkien avulla. Älä anna kellon viisareiden kontrolloida sinua, vaan ryhdy ajan herraksi. Kiireen voi kesyttää vain katsomalla peiliin.

3. Stressi

Vaikka stressi on meille välttämätöntä ja tietyissä rajoissa tarpeellistakin, se voi muuttua myös krooniseksi, jos jatkuvasti koemme, ettemme hallitse elämäämme ja ympärillämme tapahtuvia asioita. Tästä johtuvalla pitkittyneellä elimistön hälytystilalla saattaa olla haitallisia vaikutuksia hyvinvointiimme. Onneksi voimme opetella hallitsemaan stressiä. Lue, miten stressiä voi hallita mindfulnessin avulla.

4. Taloudelliset huolet

Oletko sinä ammattihuolehtija, jonka haaviin tarttuvat niin omat kuin toisten murheet? Kuorman alle ei tarvitse nääntyä, sillä voit opetella tervettä suhtautumista huoliin täällä.

5. Väsymys

Väsyneenä ei jaksa eikä huvita. Jos akut ovat talven jäljiltä tyhjät, väsymys pitää nukkua ensin pois. Muuten seksi muuttuu suoritukseksi, josta jää paha maku suuhun kummallekin. Suoritusseksi on kaukana siitä ihanasta, elämää ylläpitävästä voimasta, jota seksuaalisuus ja seksi parhaimmillaan ovat.

6. Esileikin puute

Tyydyttävän seksielämän edellytys on se, että seksille varataan aikaa. Nautinto ei ole itsestäänselvyys vaan siihen kannattaa myös panostaa. Seksin monipuolistamiskeinoille rajat asettaa vain mielikuvitus. Katso vinkkejä esileikkiin täältä.

7. Miehen haluttomuus

Mies voi menettää kiinnostuksensa seksiin sekä psykologisista että fysiologisista syistä. Monet haluttomuuteen johtavista syistä pätevät toki myös naisiin. Onneksi useimpiin seksihaluvarkaisiin on olemassa jokin keino, jolla hormonit saa taas jylläämään ja kiinnostuksen heräämään. Tsekkaa keinot täältä.

8. Mies ajattelee vain itseään

Seksi on muutakin kuin yhdyntä ja orgasmi. Katso 10 kohdan listasta, miten voit kehittyä rakastajana ja vilauta sitä vielä miehellesikin.

9. Suorittaminen

Elämä on liian lyhyt huonon seksin harrastamiseen. Kokeile näitä 6 vinkkiä ja paranna seksielämäänne kertaheitolla. Hyvän seksin salaisuus on keskustelu, kontakti ja esileikki. Ota ohjakset omiin käsiisi, sillä olet itse vastuussa nautinnostasi.

10. Se, että toinen ei edes yritä

Jos toinen ei ole kiinnostunut seksistä enää lainkaan, häntä ei voi tietenkään pakottaa mihinkään. Auttaisiko kuitnekin pieni kiusoittelu? Miehen seksuaalisen kiihottuneisuuden maksimoimiseksi voi joskus nähdä hieman vaivaa, niin ehkä hänkin innostuisi tekemään saman sinulle: toisen nautinnonlähteiden kartoittaminen ja niiden oikeanlainen lähestyminen lisää kummankin seksuaalista mielihyvää. Lähde siis tutkimusmatkalle miehen kehoon.

11. Orgasmin puute

Oletko eksyksissä ison O:n kanssa? Älä huoli, et ole etsintäpartioissa yksin! Eksynyt harhalainen löytyy kyllä, kunhan vain kuljet oikeita polkuja ja opit tietämään, mihin suuntaan kulkea.

12. Intohimon lopahtaminen pitkässä suhteessa

Seksiterapeutit ja kouluttajat ovat yhdistäneet voimansa ja luoneet elokuvasarjan, jossa on tietoa sekä eroottista värinää. Sarjan elokuviin ei ole saatavilla suomenkielistä tekstitystä, joten englanninkielinen teoriaosuus vaatii jonkin verran keskittymistä. Kannattaa kuitenkin tutustua elokuviin ja lukea arviot ensin täältä.

13. Miehen mielikuvituksettomuus

Kaipaatko uutta jännitystä rakasteluun? Muisteletko ulkomaan matkan kiihkeää hetkeä autiolla hiekkarannalla? Lue vinkit kuumaan seksiin ulkosalla ja ehdota vaihtelua miehellesi.

14. Mies ei tiedä, mikä naista kiihottaa

Pidätkö itseäsi hyvänä seksipartnerina? Miehille asetetaan paljon paineita seksin onnistumisesta, mutta naisillakin on usein parantamisen varaa. Lue nämä vinkit, joiden avulla parannat sänkytaitojasi. Vinkkejä voi soveltaa sekä miehiin että naisiin.

15. Miehen ylipaino

Seksikin sujuu paremmin, kun mies on kunnossa. Katso täältä, miten miehesi kannattaa huoltaa itseään.

16. Vieraantuminen henkisellä tasolla

Seksuaaliseen hyvinvointiin kannattaa panostaa. Tasapainoinen seksielämä antaa energiaa arkeen ja tukee myös parisuhdetta syventäen suhdetta kumppaniin. Rikastuta elämääsi ja sytytä intohimon liekki uudelleen näillä vinkeillä.

17. Miehen liian nopea laukeaminen

Jos mies tulee jatkuvasti alle minuutissa siitä, kun penis on viety emättimeen, voi halutessaan kääntyä lääkärin puoleen. Kannattaa kuitenkin muistaa, että rakastelu voi hyvin jatkua miehen orgasmin jälkeenkin. Lue täältä vinkkejä seksin yleisimpiin haasteisiin.

18. Rakkauden hiipuminen

Parisuhteen hoidolla tarkoitetaan hyvin yksinkertaisia asioita kuten pieniä huomionosoituksia ja spontaania läheisyyttä. Pienet hipaisut, rapsutukset ja katseet riittävät kertomaan välittämisestä. Lue täältä, miten sytytät rakkauden uudelleen liekkiin.

19. Naisen huono itsetunto

Nuorilla naisilla huono itsetunto liitetään usein yhtenä syynä syömishäiriöiden, masennuksen ja ahdistuksen syntymiseen. Menestys, kaunis ulkonäkö ja hyvä tyyli eivät kerro mitään nuorten naisten itsevarmuudesta. Yllättävän usein juuri ne luokan prinsessat ja kuningattaret ovat kaikista epävarmimpia. Lue täältä, miten voit parantaa itsetuntoasi.

20. Parisuhteen selvittämättömät ongelmat

Parisuhde voi ajautua raiteelle, jossa puoliso nähdään vain vikojen kautta. Tähän ajatusjumiin on hoitokeinoja. Lue, mitä psykoterapeutti Arto Pietikäinen neuvoo tällöin tekemään.

Mitä naiset kaipaavat seksielämäänsä?

1. Pidempää esileikkiä
2. Iloa ja hellyyttä
3. Romantiikkaa
4. Seksiä useammin
5. Vaihtelua, esimerkiksi asennoissa
6. Leluja piristykseksi
7. Seksiä muuallakin kuin sängyssä
8. Hemmottelua ja huomiota
9. Enemmän yhteistä aikaa
10. Leikkimielisyyttä
11. Yllätyksiä
12. Pikapanoja esimerkiksi jossain luvattomassa paikassa
13.  Seksiä rauhassa pitkän kaavan kautta
14. Tunneyhteyttä
15. Arjesta irtautumista
16. Kiihkeyttä
17. Spontaanisuutta ja säpinää
18. Keskustelua
19. Aktiivisuutta
20. Mieheltä aloitteen tekoa

X