Ihmiset ja suhteet

Perhejuhlat eron jälkeen – Näin kaikilla on hauskaa yhdessä

Teksti: Anna.fi

Listasimme viisi kinkkistä tilannetta, jotka saattavat aiheuttaa ongelmia uusperheen juhlissa ja ratkaisut niihin.

Perhejuhlat eron jälkeen – Näin kaikilla on hauskaa yhdessä

1. Voiko uuden kumppanin tuoda juhliin?

Kun ero on tuore ja jompikumpi tuo uuden kumppaninsa lapsen rippijuhliin tai lakkiaisiin, voi ex-kumppanin ilme mennä kireäksi. Näin käy erityisesti silloin, jos uusi rakkaus on osasyynä eroon.
Mikäli päivänsankari ei ole ehtinyt solmia lujaa suhdetta uuteen kumppaniin, kannattaa miettiä, voisiko tutustumisen hoitaa perhejuhlan sijaan kotipäivällisillä. Mikäli eronneen parin välit ovat asialliset, voi toiselta ennakkoon tiedustella mielipidettä uuden kullan mukaan ottamisesta.

2. Saako lapselle tuoda kalliin lahjan?

Jos syntymäpäiväjuhlille kiikuttaa lahjan, jonka hinta vastaa puolta toisen kuukausipalkasta, on soppa valmis. Silloin toinen vanhemmista polttaa päreensä kahdesta syystä: lapsi ei opi ikinä, ettei raha kasva puissa ja ex-kumppani yrittää lunastaa lapsen rakkauden lahjomalla. Siksi lahjoista kannattaa sopia ennakkoon. Jos toinen haluaa lahjoittaa jotakin arvokasta, on säästötili sijoitus lapsen tulevaisuuteen.

3. Onko tunteiden näyttäminen eron jälkeen ok?

Jätetyksi tai petetyksi tullut voi tuntea houkutusta kertoa kokemuksistaan sukulaisille ja ystäville. Tilanne on kuitenkin kaikille äärimmäisen kiusallinen. Jos erokokemuksista kertoo perhejuhlissa, kuuntelijasta voi tuntua, että hänen pitäisi valita puolensa. On parempi jurnuttaa niille ystäville, joille ex-kumppani on jäänyt etäisemmäksi hahmoksi.

4. Voiko vanhassa kodissa isännöidä eron jälkeen?

Palasiko talon herra tai rouva isännöimään lapsen syntymäpäiviä vanhaan kotiinsa? Entinen koti voi tuntua niin tutulta, että siellä on lipsahtaa takaisin talonväen rooliin, vaikka olisikin vain vieraana. Siksi neutraali juhlatila on joskus paras ratkaisu. Ei-kenenkään-maalla molemmat vanhemmat voivat toimia isäntäväkenä.

5. Oletteko ystäviä eron jälkeen?

Eikö erosta huolimatta mikään ole muuttunut? Hienoa, että tulette juttuun, mutta liiallinen harmonia viestittää vääriä asioita esimerkiksi lapsillenne. Ottakaa toisiinne kylliksi välimatkaa, jotta läheisyytenne ei hämmennä läheisiänne − tai palatkaa takaisin yhteen.

Teksti: Mirva Saukkola
Kuvat: Colourbox.com

X