Ollessaan nuori äiti Raija joi salaa ja uskotteli juomisen olevan hallinnassa. 
Ollessaan nuori äiti Raija joi salaa ja uskotteli juomisen olevan hallinnassa. 
Ihmissuhteet

Raija Lindberg joi vuosia, mutta yksi taikasana sai hänet lopettamaan: ”Olin ajatellut, että syynä juomiseeni on se, että olen niin paha ihminen”

Raija Lindberg salakuljetti työpaikalleen kaljapulloja ja uskotteli, että juominen on hallinnassa. Päihdekuntoutuksessa lausutut sanat saivat hänet oivaltamaan oman tilanteensa ja johdattivat hänet nykyiseen ammattiinsa.
Teksti: Kaisa Pastila Kuvat: Riikka Hurri ja Raija Lindbergin kotialbumi

Hoitokoti Tuhkimon toimitusjohtaja Raija Lindbergin, 61, työmeiliin kilahtaa uusi viesti: ”Halusin vain jakaa teille, että minulle tulee tänään täyteen 10 vuotta raittiutta.”

– Näitä viestejä on ihana saada, Raija huokaisee ja hymyilee.

Entiset asiakkaat kertovat, miten he ovat päässeet elämässään eteenpäin. He ovat luoneet uraa tai opiskelleet. He ovat saaneet ehkä lapset takaisin, huostaanottoja on purettu. Parisuhteet ovat menneet ehkä uusiksi. Naiset eivät suostu enää huonoihin ihmissuhteisiin, Raija luettelee.

Alkamassa on uusi työpäivä päihderiippuvuudesta toipuvien naisten kuntoutusyksikössä Tohmajärvellä, Pohjois-Karjalassa. Toimiston ovi on jätetty rakoselleen siltä varalta, että joku asiakkaista kaipaa keskusteluseuraa. Tuhkimossa on sääntö, että työntekijöitä saa aina tulla vetämään hihasta.

Tilaa Anna ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Anna

X