Sami Hedberg
Julkkikset

Konttori-sarjan koomikko Sami Hedberg keskittyy hyvinvointiinsa: ”Paino on pysynyt kurissa ruokavaliolla”

Runsaasti laihduttanut koomikko Sami Hedberg on pitänyt painon kurissa monipuolisella ja terveellisellä ruokavaliolla. Tänä vuonna hän aikoo panostaa hyvinvointiinsa ja liikkua aiempaa enemmän.
Teksti: Virpi Valtonen Kuvat: Pekka Mustonen/Otavamedia

Stand up -koomikko Sami Hedberg palasi juuri parin kuukauden mittaiselta lomalta.

Jo 11 vuotta omaa firmaansa pyörittäneelle yrittäjälle loma tuli tarpeeseen. Sami sanookin aikovansa keskittyä hyvinvointiinsa myös kevään keikkatahdin kiristyessä.

– Hyvinvointi on mun tämän vuoden juttu! Olen pelannut korista 7-vuotiaasta lähtien ja olen nyt aktivoimassa uudestaan lempilajiani. Toivottavasti saamme oman pikku jengin kasaan ja pääsemme pian pelaamaan. Olen myös mukana koripallojoukkue Helsinki Seagullsin osaomistajana, Sami Hedberg kertoo.

Hän on puhunut aiemminkin hyvinvointiasioista. Kaksi vuotta sitten Sami Hedberg pudotti painoa peräti 30 kiloa reilussa puolessa vuodessa.

– Ruokavalio on säilynyt samana, ja paino on pysynyt sillä kurissa. Mutta ihmisen pitää myös liikkua. Haen nyt urheilusta energiaa. Liikunta on minulta jäänyt, joten nyt pitää sitten perustaa koripallojoukkue, hän naurahtaa.

Sami kertoo, että hänellä on myös oma Pullukka Run -tapahtuma, joka järjestetään kesäkuussa Kuopiossa ja heinäkuussa Vierumäellä.

– Kaikki voivat osallistua juoksutapahtumaan, jossa valittavana on kymppi tai puolimaraton. Olen itse mukana juoksemassa vaimoni kanssa. Viime vuonna juoksin kympin, tänä vuonna myös, hän kertoo.

Hyvinvoinnista kiinnostunut koomikko kertoo lähteneensä mukaan myös suomalaiseen, voikahvia valmistavaan Warrior Coffee -luomukahviyritykseen.

Konttori-sarjaan liittyvä somekohu ei saanut Sami Hedbergiä ärtymään

Brittiläiseen kulttisarjaan The Officeen perustuvassa suomalaisversiossa Konttorissa Sami Hedberg pääsi näyttelemään paperifirman rasittavaa pomoa.

Aivan yhtä ärsyttävä esimies Sami ei arvioi olevansa tosielämässä. Kokemusta pomon pestistä kyllä on.

– Kyllä minussa on siviilissäkin samoja pomomaisia piirteitä, mutta en ole yhtä töksäyttelevä tai rasistinen pomo kuin Konttorin Pena. Hän on tiedostamatta törkeä, eikä edes itse tajua sanovansa asioita väärin, Sami Hedberg kertoi Konttori-komediasarjan tiedotustilaisuudessa.

– Siviilielämässä saatan pomona ärtyä siitä, jos jotain asiaa ole tehty, vaikka olen pyytänyt, hän myöntää.

Mutta siitä Sami ei kuitenkaan jaksanut ärtyä, kun näyttelijä-toimittaja Kaarina Hazard kritisoi Image-lehdessä Sami Hedbergin valintaa Konttori-sarjan päärooliin.

– Se nyt oli yhden ihmisen mielipide perustumatta mitenkään tuotantoon. Hän ei ollut nähnyt mitään, joten palaute ei sinällään hetkauta. Toivottavasti joku kommentoi sarjaa perustuen siihen, mitä on tehty, Sami kommentoi Hazardin kirjoituksesta puoli vuotta sitten syntynyttä somekohua.

Työhönsä kohdistuvaa palautetta tai kommentointia hän lukee muutenkin ani harvoin.

– En ole itsekään tyyppinä kommentoija, vaikka mielipiteitä minulta löytyy paljonkin. Stand up:issa palautteen saaminen ja vastaanottaminen on helppoa: se tulee sillä sekunnilla, kun avaan suuni. Keikoilla saamani palaute riittää minulle, Sami toteaa.

Konttori-sarjasta näkemiinsä jaksoihin hän on todella tyytyväinen.

–  Nyt, kun olen nähnyt lopullisen version, voin sanoa, että sehän on tosi hyvä. Naureskelin itsekseni. Hahmoni Pena on erilainen tyyppi – hän ei ole Steve Carell, Ricky Gervais eikä Sami Hedberg vaan Pena Markkanen.

Konttori alkaa Elisa Viihteellä 3. maaliskuuta.

Lue lisää:

Stand up -koomikko Sami Hedberg: ”Vanhempani ovat superihmisiä”

Sami Hedberg ja vaimo Ilona: ”Meillä ei olla mustasukkaisia”

 

X