– Viihdyn omissa oloissani ja olen pikkuisen jopa erakkomainen luonne. Kaikki yltiösosiaaliset tilanteet ovat epämukavuusaluettani, Kiti Kokkonen paljastaa.
Julkkikset

Putouksessa Tanhupallona ihastuttava Kiti Kokkonen: ”Enää en jaksa verrata itseäni muihin naisiin”

Näyttelijä Kiti Kokkonen vastasi Annan Kliseitä naiseudesta -juttusarjan väittämiin. – Olen aikoinaan hirveästi analysoinut tunteitani ja verrannut itseäni muihin naisiin, Kiti tunnustaa.
Teksti: Johanna Jantunen Kuvat: Otavamedia

Näyttelijä Kiti Kokkosen, 43, balettipukuun pukeutunut Putous-hahmo Tanhupallo nousi hetkessä yleisön suosikiksi. Kiti on näytellyt 1980-luvulta saakka mutta Putouksessa hän on ensikertalainen.

– Improvisaatiopuoli tässä jännittää eniten. Sitä en ole oikeastaan ollenkaan tehnyt aiemmin, Kiti kertoo.

Vahvuutenaan Putouksessa Kiti pitää sitä, ettei hän juurikaan nolostele.

– Tietynlainen häpeilemättömyys ja avoin heittäytyminen ovat minulle luontaista. Aika harvoin nolostun tai häpeän mitään.

Mutta mitä Kiti ajattelee naiseutta koskevista kliseistä? Pyysimme häntä vastaamaan Annan Totta vai tarua -juttusarjaan.

Äidin ja tyttären suhde on haastava kehdosta hautaan.

– Se on mielestäni totta. Äidin ja tyttären suhteessa on jotain jännää. Uskon sen johtuvan siitä, että huolenpito ja irti päästäminen taistelevat keskenään.

Hormonit vievät naista teini-iästä lähtien.

– Ainakin omalla kohdallani tämä on totta.

Naiset analysoivat tunteitaan jatkuvasti.

– Tämä ei mielestäni ole totta. Elämässä voi kuitenkin olla ajanjaksoja, jolloin tunteitaan analysoi enemmän. Itse olen aikoinaan hirveästi analysoinut, mutta nykyään olen keskittynyt enemmän tekemiseen. En tiedä, johtuuko se siitä, että ikää on tullut lisää. Jos ajatukseni alkavat pyöriä liikaa omien tunteideni ympärillä, keskityn mieluummin muihin ihmisiin.

Kaunis nainen ei ole uskottava.

– Ei pidä yhtään paikkaansa. Minun on muuten vaikea määritellä ihmisiä kauniiksi. Kukat ovat kauniita ja luonto on kaunista, mutta ihmiset ovat mielenkiintoisia, omituisia ja hurmaavia.

Nainen vertaa itseään koko ajan muihin naisiin.

– En usko, että se on totta koko ajan. Toisinaan varmasti. Aikoinaan vertailin itseäni todella paljon muihin naisiin, mutta enää en jaksa.

Naiset eivät halua leimautua feministeiksi.

– Tämä onkin kinkkinen lause, enkä osaa sanoa, onko se totta vai tarua. Leimautuminen on negatiivista mutta feminismi on asia, jota nykypäivänä kaikkien – sukupuolesta riippumatta –ajattelisi tunnustavan. Itse olen feministi. Tunnistan kuitenkin tuon paineen, koska välillä se, mitä feminismi on, tulkitaan väärin.

Miehet sanovat asiat suoraan, naiset selän takana.

– Tuokin voi olla pikkuisen totta. Luulen, että se perustuu siihen, että nainen jollain tavalla ajattelee olevansa empaattisempi kuin mies, jos nyt näin yleistetään. Itse opettelen suoraan sanomista.

X