Reseptit

Possuwokki

Possuwokki tehdään kaslerista. Makean mausteisessa liemessä kypsennetty kasleri on muunnelma korealaisesta karamellipossusta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Possuwokki

  • n. 800 g possun kasleria
  • 5 valkosipulinkynttä
  • 1 chili
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 2 rkl chilikastiketta
  • 1 kanelitanko ja/tai tähtianis
  • 1/4 tl suolaa

Lisäksi

  • 2 1/2 dl riisiä
  • 1/2 paprika

Valmistusohje

Possuwokki tehdään helposti näin:

1. Leikkaa liha parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Silppua chili. 

2. Mittaa soijakastike, viinietikka, sokeri ja chilikastike wokkipannuun. Lisää liha, valkosipuli, chili ja mausteet.

3. Kuumenna seos kiehuvaksi, laske hieman lämpöä ja anna lihan kiehua hiljalleen liemessä noin 30 min. Sekoittele välillä. Tarkista lihan mureus nesteiden haihduttua. Kaada wokkiin tarvittaessa vähän vettä ja jatka kypsennystä, kunnes liha on mureaa. Viimeistele possuwokki halutessasi korianterilla.

4. Keitä makean possun seuraksi riisiä. Lisää riisin joukkoon paprikakuutioita.

Katso myös: Possu-katsudon

Katso myös Kotiliesi.fi: Sweet and sour possu

X