Blogit

Grillatut Banaaniviipaleet

15.5.2016 Teksti: Dick Lindertz

Meillä aloitettiin banaanien grillaaminen toden teolla viime vuonna, ja näyttää jatkuvan yhä suositumpaa tänä vuonna. Kaikessa yksinkertaisuudessaan banaanit voi vain viipaloida ja laitaa grilliin tai jopa laittaa grilliin sellaisenaan kuori päällä. Mutta lisäämällä banaanien päälle makeaa grillauskastiketta ne vasta heräävät kunnolla eloon, tässä ohjeessa on tähän mennessä suosituin grillauskastikkeemme.

Grillatut banaaivipaleet

Ainekset

  • 2 kiinteää kypsää banaania
  • 2 rkl siirappia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl rypsiöljyä

Ohje

Sekoita kastikeainekset keskenään niin että seos on tasaista. Leikkaa kuoritut banaanit noin 1 cm paksuisiin viipaleisiin ja sivele ne kauttaaltaan kastikkeella.

Laita viipaleet grilliin niin että ne eivät ole suoraan liekkien yläpuolella. Grillaa banaaniviipaleita kunnes kastike on vähän karamellisoitunut ja viipaleiden pinnassa on raitoja (yleensä noin 2-4 minuuttia per puoli).

Tarjoile banaaniviipaleet sellaisenaan tai vaniljajäätelön kanssa. Voit käyttää mahdollisesti ylijääneen grillikastikkeen vielä kastikkeena grillattujen banaaniviipaleitten päällä.

Vinkki:

Käyttämällä banaaneja jotka ovat yhä vihreitä, niistä tulee oiva lisäke myös suolaiselle ruualle, ripottele pinnalle vain vähän suolaa ennen grillausta (ei kastikkeita).

Lue myös

Suosittelemme