Reseptit

Suppilovahverorisotto

Suppilovahverorisotto on italialainen klassikko suomalaisella twistillä. Risotto on kätevintä tehdä paistokasarissa tai isolla paistinpannulla, jossa sienet ja sipulit on ensin paistettu.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Suppilovahverorisotto

  • 1,2 l vettä
  • 2 sieni- tai kasvisliemikuutiota
  • 1 l suppilovahveroita
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • pala selleriä
  • 3 rkl voi-oliiviöljysesota
  • 4 dl risottoriisiä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 100 g parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • persiljaa tai basilikaa
  • (1-2 rkl voita)

Valmistusohje

1. Kuumenna vesi kattilassa, murenna sekaan liemikuutiot.

2. Puhdista ja hienonna sienet karkeasti. Hienonna myös sipulit. Leikkaa selleri pieniksi kuutioiksi.

3. Kuumenna sieniä paistokasarissa tai korkeareunaisella paistinpannulla, kunnes neste on haihtunut. Lisää voi-öljyseos sekä sipulit ja selleri, kuumenna hetki.

4. Kaada riisi pannulla sieniseoksen joukkoon, sekoita kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Lisää valkoviini ja anna imeytyä täysin.

5. Aloita kuuman sieniliemen lisääminen risottoon kauhallinen tai kaksi kerrallaan. Anna risoton kiehua lempeästi ja lisää lientä aina edellisen satsin imeydyttyä. Sekoittele risottoa koko ajan, jolloin riisistä irtoaa tärkkelys ja risoton rakenteesta tulee hyvä.

6. Tarkista riisin kypsyys maistamalla ensimmäisen kerran noin 15 minuutin kuluttua. Valmiin riisin tulisi olla napakkaa, mutta ei kovaa, ja risoton valuvan kosteaa.

7. Lisää raastettu parmesaani ja mausta suppilovahverorisotto suolalla sekä mustapippurilla. Halutessasi voit viimeistellä risoton vielä parilla lusikallisella voita. Ripottele annosten pinnalle hienonnettua persiljaa ja basilikaa.

Katso myös: Sienirisotto

Katso myös Kotiliesi.fi: Sienikiusaus

X