Reseptit

Appelsiini-pähkinäpikkuleivät

Appelsiini-pähkinäpikkuleivät ovat suussa sulava naposteltava kahvihetkeen. Varaa valmistamiseen aikaa ainakin puolituntia.

Teksti:
Mikki Moisio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl hasselpähkinöitä
  • 250 g mantelimassaa
  • 1 munanvalkuainen
  • raastettua appelsiinin kuorta
  • päälle tomusokeria

Valmistusohje

Näin valmistat appelsiini-pähkinäpikkuleivät

  1. Murskaa kokonaiset hasselpähkinät pieniksi.
  2. Revi/silppua mantelimassa pieniksi paloiksi pähkinöiden joukkoon kulhoon.
  3. Lisää munanvalkuainen ja raastettua appelsiinin kuorta mantelimassa-pähkinäseoksen joukkoon.
  4. Sekoita tasaiseksi massaksi joko käsin tai puuhaarukalla.
  5. Pyöritä massasta pieniä palloja. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle paistoalustalle. Paina palloja kevyesti sormilla niin, että palloista muodostuu kakkusia.
  6. Paista pikkuleipiä n. 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
  7. Ennen tarjoilua siivilöi appelsiini-pähkinäpikkuleipien päälle tomusokeria.
X