
Appelsiini-pähkinäpikkuleivät
Appelsiini-pähkinäpikkuleivät ovat suussa sulava naposteltava kahvihetkeen. Varaa valmistamiseen aikaa ainakin puolituntia.
Ainekset
- 1 dl hasselpähkinöitä
- 250 g mantelimassaa
- 1 munanvalkuainen
- raastettua appelsiinin kuorta
- päälle tomusokeria
Valmistusohje
Näin valmistat appelsiini-pähkinäpikkuleivät
- Murskaa kokonaiset hasselpähkinät pieniksi.
- Revi/silppua mantelimassa pieniksi paloiksi pähkinöiden joukkoon kulhoon.
- Lisää munanvalkuainen ja raastettua appelsiinin kuorta mantelimassa-pähkinäseoksen joukkoon.
- Sekoita tasaiseksi massaksi joko käsin tai puuhaarukalla.
- Pyöritä massasta pieniä palloja. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle paistoalustalle. Paina palloja kevyesti sormilla niin, että palloista muodostuu kakkusia.
- Paista pikkuleipiä n. 10 minuuttia 200 asteisessa uunissa.
- Ennen tarjoilua siivilöi appelsiini-pähkinäpikkuleipien päälle tomusokeria.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous