Reseptit

Appelsiini-salvia-kalkkunaa, saksanpähkinää ja kukkakaalia

Paahda appelsiiniviipaleita leivinpaperilla peitetyllä uunipellillä 200-aseteisessa uunissa, kunnes ne saavat mukavasti väriä ja tarjoa ne sitten kalkkunafileiden kyljessä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g kalkkunan rintafileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl voita
  • 1 appelsiini
  • 1 ruukku salviaa

Lisuke:

  • 1 kukkakaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl currya
  • 100 g saksanpähkinöitä rouhittuna

Valmistusohje

1. Valmista ensin lisuke. Poista kukkakaalista suojalehdet ja hienonna kaali veitsellä. Sekoita kukkakaalirouheeseen kulhossa öljy, suola ja curry. Levitä kukkakaalit leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja paahda kukkakaalia 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Lisää saksanpähkinät, jatka paistamista 10 minuuttia.

2. Leikkaa rintafilee ohuiksi noin 1 cm:n paksuiksi viipaleiksi. Mausta ne molemmin puolin suolalla ja mustapippurilla.

3. Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla. Lisää pannulle muutama ohut appelsiinin kuorisuikale (ohutta oranssia osaa) ja pari oksaa salviaa. Hauduta maut voi-öljyseokseen miedolla lämmöllä.

4. Nosta salvia ja appelsiinin lämpöä. Paista kalkkunaviipaleet molemmin puolin kypsiksi. Purista pannulle appelsiinin mehu ja kiehauta. Valele kalkkunaviipaleet pannulle syntyneellä liemellä.

5. Tarjoile kukkakaali-pähkinä paistoksen ja salviasilpun kera.

X