Auringonkukkaleipä
Ainekset
- 3 dl vettä
- 1 pussi kuivahiivaa
- 1 dl kaurahiutaleita
- 6 dl hiivaleipäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- 0.5 dl auringonkukansiemeniä
- 0.5 dl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
Valmistusohje
1. Liuota hiiva reilusti kädenlämpöiseen veteen (+42 astetta). Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vähitellen. Lisää öljy ja tomaattipyree viimeiseksi.
2. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla (n. 30 min.). Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan ja kohota vielä liinan alla.
3. Paista leipää 200 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä hetki ja leikkaa leipä sopivan kokoisiksi paloiksi.
Vinkki: Tämä leipä säilyy mehevänä seuraavaan päivään, voit huoletta leipoa sen edellisenä iltana ja nauttia aamun tohinassa.
Ravintosisältö/annos
Kcal 120
KJ 500
rasva (g) 4
tyydyttynyt rasva (g) 1,5
kuitu (g) 2
kolesteroli (mg) 0
suola (g) 0
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous