Reseptit

Basilika-tomaattipiiras

Basilika-tomaattipiiras sopii kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 dl lämmintä vettä
  • ½ tl mineraalisuolaa
  • 2 ½ dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ½ dl juoksevaa margariinia

täyte:

  • 4-5 tomaattia
  • 150 g mozzarellajuustoa
  • ruukullinen basilikaa
  • 1 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 dl kasvisrasvavalmistetta (rasvaa enintään 7 %)
  • 1 muna

Valmistusohje

Lisää veden joukkoon mineraalisuola ja hiivaleipäjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää margariini ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota noin puoli tuntia.

Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se voideltuun (irtoreuna)vuokaan niin, että taikina peittää vuoan pohjan ja reunat.

Leikkaa tomaatit ja mozzarellajuusto viipaleiksi. Hienonna basilika. Levitä tomaatti- ja mozzarellaviipaleet limittäin pohjan päälle vuokaan ja ripottele pinnalle hienonnettu basilika sekä mustapippuri.

Sekoita keskenään ruokakerma sekä muna ja kaada seos muiden aineiden päälle vuokaan.

Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.

X