Basilika-tomaattipiiras
Basilika-tomaattipiiras sopii kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.
Ainekset
- 1 dl lämmintä vettä
- ½ tl mineraalisuolaa
- 2 ½ dl hiivaleipäjauhoja
- 1 tl kuivahiivaa
- ½ dl juoksevaa margariinia
täyte:
- 4-5 tomaattia
- 150 g mozzarellajuustoa
- ruukullinen basilikaa
- 1 tl rouhittua mustapippuria
- 1 dl kasvisrasvavalmistetta (rasvaa enintään 7 %)
- 1 muna
Valmistusohje
Lisää veden joukkoon mineraalisuola ja hiivaleipäjauhot, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää margariini ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota noin puoli tuntia.
Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle alustalle ja painele siitä ilmakuplat pois. Kauli taikina pyöreäksi levyksi ja nosta se voideltuun (irtoreuna)vuokaan niin, että taikina peittää vuoan pohjan ja reunat.
Leikkaa tomaatit ja mozzarellajuusto viipaleiksi. Hienonna basilika. Levitä tomaatti- ja mozzarellaviipaleet limittäin pohjan päälle vuokaan ja ripottele pinnalle hienonnettu basilika sekä mustapippuri.
Sekoita keskenään ruokakerma sekä muna ja kaada seos muiden aineiden päälle vuokaan.
Paista piirasta 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous