Bulgur-seesamiahvensalaatti
Keventäjän bulgur-ahvensalaatti tuo täyteläisen olon, kun joukossa on viljaa, kasviksia ja proteiinipitoista raaka-ainetta.
Ainekset
- 4 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 dl bulguria
- 5 dl metsäsieniä, esim. mustatorvisieniä tai kantarelleja
- ripaus suolaa
- 1 pkt (300 g) varsiparsakaalia
- 1 rkl voita
- 1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
- 1 avomaankurkku
- 1 ps (70 g) babypinaattia tai 2 pikkusalaattia
- 1 limetin tai 1/2 sitruunanmehu
paistetut ahvenet
- 300 g ahvenfileitä
- 1 rkl öljyä
- 2 tl seesaminsiemenöljyä
- 3/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää kasvisliemikuutio ja bulgurit. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi, noin 10 minuuttia.
2. Puhdista metsäsienet roskista, huuhtele tarvittaessa lävikössä kylmällä vedellä. Huuhtele varsiparsakaalit ja leikkaa viipaleet kuivahtanutta vartta pois. Kaada sienet pannulle. Kuumenna ja paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta. Mausta ripauksella suolaa ja sekoita bulgurin joukkoon.
3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää varsiparsakaalit ja paista muutaman minuutin, kunnes ne ovat ruskistuneet. Sekoita parsakaalit bulgur-sieniseoksen joukkoon.
4. Huuhtele kirsikkatomaatit ja leikkaa puoliksi. Kuori ja viipaloi avomaankurkku. Huuhtele pinaatinlehdet/pikkusalaatit tarvittaessa ja levitä salaattivadille. Kaada päälle bulgurseos. Sekoita joukkoon kirsikkatomaatit ja kurkut.
5. Pyyhkäise ahvenfileet talouspaperilla kuivaksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää pannulle ahvenfileet. Paista 2–3 minuuttia molemmin puolin, kunnes fileet ovat ruskistuneet hieman. Valuta päälle seesaminsiemenöljy. Mausta ripauksella suolaa. Nosta ahvenfileet salaattivadille. Purista päälle limetin- tai sitruunanmehua.
Lisää ruokaisia salaatteja kalasta:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous