Reseptit

Cajunpata

21.2.2018 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Paula Kukkonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Cajunpata on tuhtia ja maukasta talviruokaa. Kermainen liemi sitoo mausteet hienoksi kokonaisuudeksi. Keitä padan seuraksi riisiä ja vihreitä papuja.

Ainekset

1 tuore broileri
2 rkl cajunmausteseosta
300 g chorizomakkaraa
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 prk tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyreetä
2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
3 rkl soijakastiketta
3 rkl kanafondia
1/2-1 tl chilihiutaleita
2 tl kuivattua timjamia
1 tl mustapippuria
1 tl suolaa
2 rkl voi­-öljyseosta

Valmistusohje

1. Paloittele broileri reilun kokoisiksi paloiksi. Hiero paloja noin ruokalusi­kallisella cajunmaustetta (toinen ruo­kalusikallinen käytetään myöhem­min). Leikkaa makkara noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kaada tomaattimurska ja ­pyree, vesi, kerma, soijakastike ja fondi pa­taan. Lisää chilihiutaleet, timjami, mustapippuri, suola ja ruokalusikalli­nen cajunmaustetta. Kuumenna lie­mi kiehuvaksi.

3. Kuumenna voi­öljyseos paistinpan­ nulla ja paista broileripaloihin kau­ niin ruskea pinta. Siirrä broileripalat pataan liemeen. Kuullota sipuleita hetki makkaraviipaleiden kanssa ja siirrä ne pataan. Kypsennä ruokaa 200­-asteisessa uunissa 50­-60 minuuttia.

Suosittelemme