Reseptit

Cajunpata

Cajunpata on tuhtia ja maukasta talviruokaa. Kermainen liemi sitoo mausteet hienoksi kokonaisuudeksi. Keitä padan seuraksi riisiä ja vihreitä papuja.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Paula Kukkonen/Otavamedia

Cajunpata on tuhtia ja maukasta talviruokaa, johon ruokaisuutta tuo niin broileri kuin mausteinen makkarakin.

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 tuore broileri
  • 2 rkl cajunmausteseosta
  • 300 g chorizomakkaraa
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl vettä
  • 2 dl kuohukermaa
  • 3 rkl soijakastiketta
  • 3 rkl kanafondia
  • 1/2-1 tl chilihiutaleita
  • 2 tl kuivattua timjamia
  • 1 tl mustapippuria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl voi­-öljyseosta

Valmistusohje

1. Paloittele broileri reilun kokoisiksi paloiksi. Hiero paloja noin ruokalusi­kallisella cajunmaustetta (toinen ruo­kalusikallinen käytetään myöhem­min). Leikkaa makkara noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.

2. Kaada tomaattimurska ja ­pyree, vesi, kerma, soijakastike ja fondi pa­taan. Lisää chilihiutaleet, timjami, mustapippuri, suola ja ruokalusikalli­nen cajunmaustetta. Kuumenna lie­mi kiehuvaksi.

3. Kuumenna voi­öljyseos paistinpan­ nulla ja paista broileripaloihin kau­ niin ruskea pinta. Siirrä broileripalat pataan liemeen. Kuullota sipuleita hetki makkaraviipaleiden kanssa ja siirrä ne pataan. Kypsennä ruokaa 200­-asteisessa uunissa 50­-60 minuuttia.

X