Cajunpata
Cajunpata on tuhtia ja maukasta talviruokaa. Kermainen liemi sitoo mausteet hienoksi kokonaisuudeksi. Keitä padan seuraksi riisiä ja vihreitä papuja.
Ainekset
- 1 tuore broileri
- 2 rkl cajunmausteseosta
- 300 g chorizomakkaraa
- 2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 prk tomaattimurskaa
- 1 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl vettä
- 2 dl kuohukermaa
- 3 rkl soijakastiketta
- 3 rkl kanafondia
- 1/2-1 tl chilihiutaleita
- 2 tl kuivattua timjamia
- 1 tl mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 2 rkl voi-öljyseosta
Valmistusohje
1. Paloittele broileri reilun kokoisiksi paloiksi. Hiero paloja noin ruokalusikallisella cajunmaustetta (toinen ruokalusikallinen käytetään myöhemmin). Leikkaa makkara noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Silppua sipulit ja valkosipulinkynnet.
2. Kaada tomaattimurska ja pyree, vesi, kerma, soijakastike ja fondi pataan. Lisää chilihiutaleet, timjami, mustapippuri, suola ja ruokalusikallinen cajunmaustetta. Kuumenna liemi kiehuvaksi.
3. Kuumenna voiöljyseos paistinpan nulla ja paista broileripaloihin kau niin ruskea pinta. Siirrä broileripalat pataan liemeen. Kuullota sipuleita hetki makkaraviipaleiden kanssa ja siirrä ne pataan. Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous