Reseptit

Chapati-leivät

22.2.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

16

Arvostelu

Chapati-leipä on Intiassa arkileipää, joka tehdään tummista atta-jauhoista. Niitä myydään meilläkin aasialaisissa ruokakaupoissa, mutta niiden sijasta voi käyttää vehnä- ja grahamjauhoseosta.

Ainekset

300 g grahamjauhoja
100 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1/2 tl sokeria
2 rkl öljyä
2 1/2 dl haaleaa vettä

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää sekaan öljy. Lisää vesi vähitellen. Vaivaa taikinaa muutamia minuutteja. Kääri taikina kelmuun ja anna tekeytyä 30 minuuttia.

2. Jaa taikina kahtia. Leikkaa molemmat palat edelleen 8 osaan. Muotoile palat palloiksi ja litistä kämmenellä. Jauhota palat ja kauli halkaisijaltaan 15 sentin kiekoiksi. Anna leipien odottaa muovin alla.

3. Kuumenna valurautapannu. Paista leivät yksitellen keskilämmöllä. Paista ensin puoli minuuttia toiselta puolelta, käännä leipä sen jälkeen ja paista, kunnes pinta kupruilee. Käännä uudelleen. Kääri valmiit leivät talouspaperilla vuoratun folion sisään.

Katso myös:
Naanleipä, Ruoka.fi
Kasvispiiraat (Samosat), Ruoka.fi
Broilerisamosat, Kotiliesi.fi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *