Reseptit

Naanleipä

Teksti: Anna.fi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 1 dl maustamatonta jogurttia
  • 0.5 dl öljyä
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 2 tl sokeria
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta tai soodaa

Voiteluun

  • voisulaa
  • (murskattua valkosipulia)

Valmistusohje

1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Murenna hiiva haaleaan jogurtti-vesi-öljyseokseen. Kaada seos kuivien ainesten joukkoon. Alusta taikinaa voimakkaasti hyvän sitkon aikaansaamiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä puolisen tuntia.

2. Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa pois ilmakuplat ja jaa taikina paloiksi. Pyörittele palat palloiksi ja painele ohuiksi soikeiksi leiviksi kaulimalle.

3. Anna leipien levähtää hetki ja paista ne 250-asteisessa uunissa vaaleanruskeiksi.

4. Voitele vastapaistetut leivät (valkosipulilla) maustetulla voisulalla. Peitä leivät paperilla ja liinalla. Tarjoa lämpiminä.

X