Kasvispiiraat (Samosat)
Samosapiiraat täytetään kasvistäytteellä, joka maustetaan chilillä ja garam masala -mausteseoksella.
Ainekset
taikinakuori:
- 6-7 dl tummia vehnäjauhoja tai spelttijauhoja
- veitsenkärjellinen suolaa
- 150 g pullomargariinia tai rypsiöljyä
- 1.5 dl vettä
täyte:
- 400 g keitettyjä perunoita
- 1 rkl rypsiöljyä
- 2 tl sinapinsiemeniä
- 1 sipuli
- 1-2 chiliä
- 100 g herneitä (pakaste)
- 150 g pinaattia (pakaste)
- 1 tl Garam masala -mausteseosta
- 0.5 tl suolaa
voiteluun:
- 2-3 rkl pullomargariinia tai rypsiöljyä
- (Paistamiseen öljyä)
Valmistusohje
- Sekoita jauhot ja suola, lisää rasva ja sekoita murumaiseksi, lisää vesi vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Peitä taikina ja siirrä viileään. Keitä perunat.
- Kuori ja pilko sipuli, poista chilistä siemenet ja pilko se.
- Kuullota sinapinsiemenet ja sipuli öljyssä, lisää pinaatti, herneet, loput mausteet ja hienonnettu tai raastettu peruna.
- Jaa taikina 12 osaan, kauli pyörylöiksi ja peitä muovilla.
- Puolita pyörylät, levitä puolikkaalle täytettä, voitele reunat vedellä ja paina tiiviisti kolmioiksi.
- Voitele öljyllä ja paista 225 asteessa 15 minuuttia tai keitä kuumassa öljyssä muutama minuutti molemmin puolin.
630 kJ (150 kcal)/1 kpl
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous