Fileepalat sienirisoton kera
Tarjoa hirven, poron, peuran tai kauriin ulkofilee esimerkiksi tateista, lampaankäävistä, suppilovahveroista tai mustista torvisienistä tehdyn risoton kera.
Ainekset
- 400 g hirven, poron, peuran tai kauriin ulkofileetä
- 1 tl murskattua valkopippuria
- 0.5 dl oliiviöljyä
- 0.5 dl viskiä tai vahvaa teetä
- 0.5 dl soijakastiketta
- (2 dl kermaa)
sienirisotto:
- 2.5 dl risottoriisiä
- 5 dl vettä
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 2 dl sienisilppua tai 1 dl kuivattuja sieniä, esim. tatteja, lampaankääpiä, suppilovahveroita tai mustia torvisieniä
- 1 kasvisliemikuutio
- 2 rkl öljyä
- suolaa
- 2 rkl voita
- 100 g parmesan-juustolastuja
Valmistusohje
Leikkaa filee kalvottomaksi ja viipaloi puolen sentin vahvuisiksi paloiksi. Kookkaasta ulkofileepalasta kannattaa käyttää tähän ruokaan fileen ohuempi, rosoinen pää ja jättää kookkaampi osa toisenlaiseen käyttöön.
Sekoita marinadi öljystä, soijasta, viskistä tai tummasta teestä ja pippureista. Anna lihan maustua huoneenlämmössä sillä aikaa, kun valmistat risoton.
Silppua tuoreet sienet, sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna padassa öljy ja kiehauta sienisipulisilppu öljyssä. Vedä sieniseos padan reunoille ja lisää pataan riisi. Anna riisin hiukan paistua läpikuultavaksi ja lisää vesi sekä kasvisliemikuutio. Hauduta risottoa miedolla lämmöllä, sekoita välillä ja lisää tarvittaessa nestettä. Kun riisi on kypsää, ota pata liedeltä, lisää nokare voita. Leikkaa parmesaanit lastuiksi.
Kuumenna paistinpannu ja paahda maustuneet lihapalat pannulla molemmin puolin rapeiksi. Halutessasi voit kiehauttaa mausteliemen kerman kanssa kastikkeeksi.
Tarjoa risotto ja fileepalat yhdessä juustolastujen kanssa. Nokare mustikka- tai herukkahilloa viimeistelee syksyn maut.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous