
Flammkuchen eli liekkipiiras
Perinteikäs liekkipiiras valmistuu arinauunissa, mutta myös sähköuuni sopii sen kypsentämiseen. Piiras on valmis kun pohja on sopivan rapea.
Ainekset
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 1 tl kuivahiivaa
- ½ tl suolaa
- 2 dl haaleaa vettä
- ½ dl öljyä
Täyte
- 2 dl ranskankermaa
- 1–2 silputtua punasipulia
- 100 g pekonia
- 100 g pororouhetta
- 3 persiljanoksaa
- vähän sormisuolaa
- reilusti mustapippuria
Valmistusohje
Flammkuchen eli liekkipiiras valmistuu helposti näin:
1. Sekoita pohjataikinan kuivat vettäaineet keskenään. Lisää vesi ja öljy sekä tarvittaessa vähän jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota jonkin aikaa.
2. Silppua sipulit, pekoni ja persilja. Kauli taikina hyvin ohueksi levyksi. Nosta pohja kaulimella kevyesti öljytyn leivinpellin päälle. Levitä pinnalle ranskankerma, sipulit, pekoni, pororouhe ja persilja. Ripsauta päälle vähän suolaa ja paljon mustapippuria.
3. Paista piirasta 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja rapea. Tarjoa Flammkuchen eli liekkipiiras raikkaan salaatin kanssa.
Saatat pitää myös pekoni-briequichesta, mehevästä sieni-poropiirakasta tai suupaloina tarjottavista poropiiraista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään Vappu Pimiän pienet poro-puolukkapiiraat
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous