Flammkuchen eli liekkipiiras
Reseptit

Flammkuchen eli liekkipiiras

Perinteikäs liekkipiiras valmistuu arinauunissa, mutta myös sähköuuni sopii sen kypsentämiseen. Piiras on valmis kun pohja on sopivan rapea.
Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • noin 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ½ tl suolaa
  • 2 dl haaleaa vettä
  • ½ dl öljyä

Täyte

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1–2 silputtua punasipulia
  • 100 g pekonia
  • 100 g pororouhetta
  • 3 persiljanoksaa
  • vähän sormisuolaa
  • reilusti mustapippuria

Valmistusohje

Flammkuchen eli liekkipiiras on alun perin elsassilainen erikoisuus, joka perinteisesti tehdään aina tulikuumassa arinauunissa. Kelpo piiras syntyy myös tavallisessa sähköuunissa.

1. Sekoita pohjataikinan kuivat vettäaineet keskenään. Lisää vesi ja öljy sekä tarvittaessa vähän jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota jonkin aikaa.

2. Silppua sipulit, pekoni ja persilja. Kauli taikina hyvin ohueksi levyksi. Nosta pohja kaulimella kevyesti öljytyn leivinpellin päälle. Levitä pinnalle ranskankerma, sipulit, pekoni, pororouhe ja persilja. Ripsauta päälle vähän suolaa ja paljon mustapippuria.

3. Paista piirasta 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja rapea.

Katso myös:

Pekoni-briequiche, Ruoka.fi

Poro-kaalikääryleet, Ruoka.fi

Poropiirakka, Kotiliesi.fi

X