Reseptit 8.11.2015

Flammkuchen eli liekkipiiras

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

noin 5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
½ dl öljyä

Täyte

2 dl ranskankermaa
1–2 silputtua punasipulia
100 g pekonia
100 g pororouhetta
3 persiljanoksaa
vähän sormisuolaa
reilusti mustapippuria

Valmistusohje

Flammkuchen eli liekkipiiras on alun perin elsassilainen erikoisuus, joka perinteisesti tehdään aina tulikuumassa arinauunissa. Kelpo piiras syntyy myös tavallisessa sähköuunissa.

1. Sekoita pohjataikinan kuivat vettäaineet keskenään. Lisää vesi ja öljy sekä tarvittaessa vähän jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota jonkin aikaa.

2. Silppua sipulit, pekoni ja persilja. Kauli taikina hyvin ohueksi levyksi. Nosta pohja kaulimella kevyesti öljytyn leivinpellin päälle. Levitä pinnalle ranskankerma, sipulit, pekoni, pororouhe ja persilja. Ripsauta päälle vähän suolaa ja paljon mustapippuria.

3. Paista piirasta 250-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja rapea.

Katso myös: 

Pekoni-briequiche, Ruoka.fi

Poro-kaalikääryleet, Ruoka.fi

Poropiirakka, Kotiliesi.fi

 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi