Sieni-poropiirakka
Tarjoa sieni-poropiirakka lounaaksi tai iltapalaksi haaleana vihreän salaatin kanssa.
Ainekset
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruis- tai sämpyläjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1/2 tl suolaa
- 100 g voita
- 2 rkl kylmää vettä
TÄYTE
- 5 dl mustia torvisieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
- 1 iso sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 75 g kylmäsavuporoa
- 100-150 g juustoraastetta
- 2 dl ruokakermaa
- 2 kananmunaa
- 1 tl timjamia
- 1/2 tl mustapippuria
- 3/4 tl suolaa
Valmistusohje
1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Pilko sekaan voi ja nypi ainekset hyvin sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina irtopohjaisen vuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin tai pakastimeen siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.
2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Silppua poro hyvin pieneksi. Sekoita munat ja kerma keskenään. Lisää mausteet.
3. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Levitä sienet ja porosilppu pohjan päälle. Kaada päälle kerma-muna-seos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
Syksyn sienisaaliin upotat myös näihin suolaisiin piirakoihin:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous