24.8.2017

Sieni-poropiirakka

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Jarmo Wright/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Tarjoa sieni-poropiirakka lounaaksi tai iltapalaksi haaleana vihreän salaatin kanssa.

Ainekset

1 dl vehnäjauhoja
1 dl ruis- tai sämpyläjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
100 g voita
2 rkl kylmää vettä

TÄYTE

5 dl mustia torvisieniä, kantarelleja tai suppilovahveroita
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl öljyä
75 g kylmäsavuporoa
100-150 g juustoraastetta
2 dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 tl timjamia
1/2 tl mustapippuria
3/4 tl suolaa

Valmistusohje

1. Sekoita kulhossa kuivat aineet keskenään. Pilko sekaan voi ja nypi ainekset hyvin sekaisin. Lisää vesi nopeasti sekoittaen. Painele taikina irtopohjaisen vuoan (22 cm) pohjalle ja reunoille. Pane pohja jääkaappiin tai pakastimeen siksi aikaa, kun valmistelet täytteen.

2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy pannulla. Paista sieniä ja sipuleita pannulla, kunnes sipuli on pehmeää. Silppua poro hyvin pieneksi. Sekoita munat ja kerma keskenään. Lisää mausteet.

3. Esikypsennä pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Levitä sienet ja porosilppu pohjan päälle. Kaada päälle kerma-muna-seos ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista piirakkaa uunin alatasolla noin 35 minuuttia.

Syksyn sienisaaliin upotat myös näihin suolaisiin piirakoihin:

sieni_poropiirakat

Sieni-poropiirakka

itämainen sieni-pinaattipiirakka

Itämainen sieni-pinaattipiirakka

gluteeniton sienipiirakka

Gluteeniton sienipiirakka

Kotiliesi.fi: Kreikkalainen sienipiirakka

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi