Poropiiraat
Lumoava ja talven juhlakauden alkuun täydellisesti sopiva suolaisten piirakoiden täyte syntyy savuporosta ja piparjuurituorejuustosta.
Ainekset
- 100 g voita tai margariinia
- 3 dl vehnäjauhoja
- 0.5 tl leivinjauhetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 dl kylmää vettä
- täyte:
- 100 g savupororouhetta
- 2 silputtua sipulia
- 2 tl öljyä
- 100 g piparjuurituorejuustoa
- 1 dl ranskankermaa
- 2 munaa
- 1 dl juustoraastetta
- 0.5 tl suolaa
- 0.5 tl timjamia
- mustapippuria
pinnalle:
- karpaloita
Valmistusohje
1. Paloittele kylmä rasva monitoimikoneeseen. Lisää jauhot, leivinjauhe ja suola. Sekoita leikkuuterällä murumaiseksi. Lisää vesi ja sekoita, kunnes taikinasta muodostuu pallo. Tai tee taikina käsin nyppimällä rasva kuiviin aineisiin sormilla ja sekoittamalla vesi nopeasti taikinaan.
2. Vuoraa noin 20 x 30 cm:n kokoinen piirasvuoka tai 12 pientä vuokaa taikinalla. Pane pohja jääkaappiin tai pakastimeen.
3. Kuori ja silppua sipulit ja kuullota ne pehmeiksi öljytilkassa.
4. Pane tuorejuusto kulhoon, lisää ranskankerma, munat, juustoraaste ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Lisää pororouhe ja sipulit. Kaada täyte pohjan päälle. Kypsennä 175-asteisen uunin keskitasolla pieniä piiraita 25 minuuttia, isoa 45 minuuttia.
Vinkki: Pienten poropiiraiden sijasta voit tehdä yhden ison piirakan. Tästä poropiiraiden reseptistä tulee 1 iso piirakka tai noin 12 pikkupiirasta.
Kommentit
Vaihdoin siuilin purjosipuliin ja hyviä tuli. Nyt on pakastimessakin hyvää vierasvaraa.
Kommentit
Vaihdoin siuilin purjosipuliin ja hyviä tuli. Nyt on pakastimessakin hyvää vierasvaraa.
Tähän voisi käydä myöskin lehtitaikina ja täyte ohjeen mukaisesti. nopea
vierasvara suolapalaksi.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous