Reseptit

Gluteeniton focaccia

Gluteeniton focaccia viimeistellään rosmariinilla, oliivöljyllä ja suolaripauksella. Päälle voi painella oliiveja.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 1/2 dl vettä
  • 15 g hiivaa (tuore)
  • 1/2 dl psylliumia
  • 1/2 dl oliiviöljyä (extra virgin eli kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy)
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 3/4 dl perunajauhoja
  • 1 tl suolaa

Lisäksi:

  • noin 1 rkl oliiviöljyä (extra virgin eli kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy)
  • noin 1/2 dl oliiveja (Kalamata)
  • tuoretta rosmariinia
  • sormisuolaa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna seistä 10 minuuttia.

2. Lisää oliiviöljy, jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa rivakasti muutama minuutti.

3. Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan (n. 18 cm) ja kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.

4. Painele pinnalle oliivit ja ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Valuta vielä pintaan öljyä.

X