
Gluteeniton focaccia
Gluteeniton focaccia viimeistellään rosmariinilla, oliivöljyllä ja suolaripauksella. Päälle voi painella oliiveja.
Ainekset
- 2 1/2 dl vettä
- 15 g hiivaa (tuore)
- 1/2 dl psylliumia
- 1/2 dl oliiviöljyä (extra virgin eli kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy)
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 3/4 dl perunajauhoja
- 1 tl suolaa
Lisäksi:
- noin 1 rkl oliiviöljyä (extra virgin eli kylmäpuristettu neitsytoliiviöljy)
- noin 1/2 dl oliiveja (Kalamata)
- tuoretta rosmariinia
- sormisuolaa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää psyllium ja anna seistä 10 minuuttia.
2. Lisää oliiviöljy, jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa rivakasti muutama minuutti.
3. Levitä taikina leivinpaperoituun vuokaan (n. 18 cm) ja kohota leivinliinalla peitettynä noin puoli tuntia.
4. Painele pinnalle oliivit ja ripottele päälle rosmariinia ja suolaa. Valuta vielä pintaan öljyä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous