Reseptit

Gorgonzolaa ja päärynähilloketta

13.9.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Suolaisen ja makean liitto on kerrassaan vastustamattoman hyvä. Tässä italialainen sinihomejuusto, gorgonzola saa rinnalleen makeaa päärynähilloketta.

Ainekset

Gorgonzolaa ja päärynähilloketta:

150 g gorgonzolaa
4 päärynää
2 dl sokeria
1/2 tl suolaa
1/2 dl vaaleaa balsamietikkaa
tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Ota juusto huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.

2. Kuutioi päärynät ja laita ne kattilaan. Lisää sokeri, suola, balsamietikka ja hieman tuoretta rosmariinia. Kuumenna seos koko ajan sekoitellen ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.

3. Jäähdytä.

4. Jaa juusto lautasille ja lusikoi päälle päärynähilloketta.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme