Reseptit

Gorgonzolaa ja päärynähilloketta

Suolaisen ja makean liitto on kerrassaan vastustamattoman hyvä. Tässä italialainen sinihomejuusto, gorgonzola saa rinnalleen makeaa päärynähilloketta.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Gorgonzolaa ja päärynähilloketta:

  • 150 g gorgonzolaa
  • 4 päärynää
  • 2 dl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/2 dl vaaleaa balsamietikkaa
  • tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

1. Ota juusto huoneenlämpöön noin tuntia ennen tarjoilua.

2. Kuutioi päärynät ja laita ne kattilaan. Lisää sokeri, suola, balsamietikka ja hieman tuoretta rosmariinia. Kuumenna seos koko ajan sekoitellen ja anna sitten hautua miedolla lämmöllä 15–20 minuuttia.

3. Jäähdytä.

4. Jaa juusto lautasille ja lusikoi päälle päärynähilloketta.

X