Reseptit

Graavattu siika

Graavattu siika ja tillikurkku muodostavat yhdessä ihanan raikkaan salaatin. Voit tehdä salaatin myös graavilohesta.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Graavattu siika

  • 2 (n. 500 g) siikafileetä
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1/4 tl sokeria
  • muutama tillinoksa

Lisäksi

  • 1 sitruunan mehu
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl tilliä hienonnettuna
  • 200 g tuoretta kurkkua ohuina viipaleina
  • 500 g graavattua siikaa

Tillikermaviilikastike

  • 2 dl kermaviiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohje

Graavattu siika tehdään helposti näin:

1. Ripottele puhdistettujen fileiden pinnalle merisuola ja sokeri. Lisää tillinoksat.

2. Käännä kalafileet vastakkain ja kääri tiiviisti kelmuun. Anna graavaantua jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai yön yli.

3. Leikkaa siika ohuiksi viipaleiksi.

4. Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri sekä hienonnettu tilli. Kääntele joukkoon ohuen ohuet kurkkuviipaleet.

5. Asettele graavisiika ja kurkkuviipaleet limittäin vadille. Kaada päälle loppu kastike kulhon pohjalta.

6. Sekoita kermaviilin joukkoon muut aineet. Tarkista maku. Valuta kastike siika- ja kurkkuviipaleiden päälle.

7. Koristele graavattu siika tuoreella tillillä.

Katso myös: Graavisiikatahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Gin & tonic -graavattua siikaa ja mummonkurkkurullia

X