Graavattu siika
Graavattu siika ja tillikurkku muodostavat yhdessä ihanan raikkaan salaatin. Voit tehdä salaatin myös graavilohesta.
Ainekset
Graavattu siika
- 2 (n. 500 g) siikafileetä
- 1 rkl karkeaa merisuolaa
- 1/4 tl sokeria
- muutama tillinoksa
Lisäksi
- 1 sitruunan mehu
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl tilliä hienonnettuna
- 200 g tuoretta kurkkua ohuina viipaleina
- 500 g graavattua siikaa
Tillikermaviilikastike
- 2 dl kermaviiliä
- 2 valkosipulinkynttä
- suolaa
- mustapippuria
- 1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
Valmistusohje
Graavattu siika tehdään helposti näin:
1. Ripottele puhdistettujen fileiden pinnalle merisuola ja sokeri. Lisää tillinoksat.
2. Käännä kalafileet vastakkain ja kääri tiiviisti kelmuun. Anna graavaantua jääkaapissa vähintään 6 tuntia tai yön yli.
3. Leikkaa siika ohuiksi viipaleiksi.
4. Sekoita kulhossa sitruunamehu, oliiviöljy, suola ja mustapippuri sekä hienonnettu tilli. Kääntele joukkoon ohuen ohuet kurkkuviipaleet.
5. Asettele graavisiika ja kurkkuviipaleet limittäin vadille. Kaada päälle loppu kastike kulhon pohjalta.
6. Sekoita kermaviilin joukkoon muut aineet. Tarkista maku. Valuta kastike siika- ja kurkkuviipaleiden päälle.
7. Koristele graavattu siika tuoreella tillillä.
Katso myös: Graavisiikatahna
Katso myös Kotiliesi.fi: Gin & tonic -graavattua siikaa ja mummonkurkkurullia
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous