Reseptit

Grillattu hummeri

Grillattu hummeri toimii hyvin kalahenkisen aterian alkupalana.
Teksti: Inga Aaltonen Kuvat: Colourbox

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kpl keitettyä hummeria, à 400 g
  • 50 g voita
  • 2 sipulia
  • puolikas purjosipulia
  • 20 g ruohosipulia
  • 0.5 dl valkoviiniä
  • 1 dl kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Grillattu hummeri tuo aterialle luksusta.

Keitä eläviä hummereita kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 3-5 minuuttia koosta riippuen ja jäähdytä.

Halkaise hummerit ja irrota lihat.

Hakkaa sipulit pieniksi ja kuullota kasarissa voissa. Lisää valkoviini ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä 15 minuuttia ja vatkaa joukkoon keltuaiset. Lisää hakatut hummerin lihat.

Täytä hummerinpuolikkaat ja gratinoi grillissä tai uunissa grillivastusten alla.

Tarjoile hummeria esimerkiksi kala-aterian alkupalana.

X