Reseptit

Hatsapurit

Georgialaisia hatsapureja on olemassa lukuisia erilaisia versioita. Näissä uunissa paistetuissa piirakoissa on pizzamainen kuoritaikina ja täytteenä kolmea eri juustoa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 2 dl vettä
  • 2 dl maitoa
  • 1 pussi kuivahiivaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl öljyä
  • noin 9 dl vehnäjauhoja

Täyte:

  • 250 g ricottajuustoa
  • 200 g fetajuustoa
  • 2 dl mozzarellajuustoraastetta
  • 1 kananmuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 tl oreganoa
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 tl mustapippuria
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa
  • (8 kananmunaa)

Valmistusohje

1. Lämmitä vesi-maitoseos reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, mausteet ja öljy. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna kohota peitettynä noin 1 tunti.

2. Sekoita juustot, muna ja mausteet keskenään. Silppua lehtipersilja ja lisää täytteeseen. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

3. Vaivaa taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahdeksaan palaan. Pyörittele palat palloiksi ja kauli pallot pyöreiksi, halkaisijaltaan noin 17 cm:n kokoisiksi pohjiksi. Rullaa taikinaa vastakkaisilta sivuilta siten, että pohjista syntyy soikeita piirakoita, joilla on pienet reunat. Nipistä päät hyvin kiinni. Jaa täyte piirakoiden päälle. Voitele reunat halutessasi munalla.

4. Paista hatsapureja uunin keskitasolla 20–25 minuuttia. Jos haluat lisätä piirakoiden pinnalle munan, ota piirakat uunista 15 minuutin paistamisen jälkeen. Paina täytteeseen lusikalla syvennys ja valuta munat varoen syvennyksiin. Valkuaista valuu väistämättä myös pellille, mutta se ei haittaa. Kypsennä piirakoita 5–10 minuuttia, kunnes munien valkuaiset ovat hyytyneet mutta keltuaiset ovat pehmeitä.

X