Reseptit

Hedelmäinen joulukalkkuna

Hedelmäinen joulukalkkuna on mehevä ja maukas, täytetty aprikooseilla.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g kalkkunan fileetä (noin)
  • 0.5 tl mineraalisuolaa
  • 0.3 tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl currya
  • 1 tl timjamia
  • 10 kuivattua aprikoosia (noin)

Valmistusohje

 

  1. Tee kalkkunan rintafileeseen terävällä veitsellä syvä viilto ja avaa liha. Mausta liha joka puolelta mineraalisuolalla, musta-pippurilla, currylla ja timjamilla.
  2. Levitä aprikoosit rintafileen päälle, ummista filee takaisin alkuperäiseen muotoon. Sido filee kastellulla puuvillalangalla tai kiinnitä se cocktailtikuilla.
  3. Nosta täytetty rintafilee uunivuokaan ja kypsennä 175 asteen uuninlämmössä noin puoli tuntia.
  4. Poista lanka tai tikut ja leikkaa rintafilee viipaleiksi.
X