Reseptit

Helpot kalapihvit

Teksti:
Jaana Sarkki
Kuvat:
Riikka Hurri

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g perunaa (jauhoinen lajike)
  • lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 350-400 g lohta (kypsennettyä/purkista)
  • 2-3 pientä sipulia hienonnettuna
  • 1 sitruunan kuori raastettuna
  • sitruunalohkoja
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • (suolaa)
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

Helpot ja maukkaat kalapihvit valmistetaan lohesta ja perunasta.

Pese ja kuori perunat. Pilko ne kuutioiksi ja keitä kypsiksi. Anna jäähtyä.

Perunoiden kiehuessa hienonna lehtipersilja ja lisää se lohen kanssa sekoituskulhoon. Hienonna lohi haarukalla ”hiutaleiksi” ja lisää sipulisilppu ja raastettu sitruunankuori. Lisää jauhot ja kananmuna. Mausta seos suolalla, jos tahdot.

Survo jäähtyneet perunat muusiksi ja lisää lohitaikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi massaksi ja jaa se 6-8 osaan.

Taputtele taikinasta kalapihvejä ja nosta pihvit jauhotetulle leivinlaudalle. Vehnäjauho sitoo taikinaa ja pitää pihvit paistettaessa kasassa, joten ripottele ja taputtele sitä pihveille kulloinkin tarpeellinen määrä.

Paista pihvejä oliiviöljyssä paistinpannussa noin 3-5 minuuttia per puoli riippuen pihvien koosta ja paksuudesta. Tarjoile heti sitruunalohkojen ja sesonkiin sopivien kasvisten tai salaatin kanssa.

X