Kantarellipiirakka helposti
Pikkukantarelleista tehdyt helpot kantarellipiirakat maistuvat lounaaksi vihreän salaatin kanssa.
Ainekset
Helpot kantarellipiirakat:
- 2 pakastelehtitaikinalevyä
- 1 muna
- 1 rkl Dijonin sinappia
- 3-4 dl juustoraastetta
- 4 pientä nippusipulia
- puoli nippua basilikaa
- mustapippuria
- 3 dl pieniä kantarelleja
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kantarellipiirakka syntyy näin helposti ja nopeasti kaupan pakastelehtitaikinalevyistä:
1. Anna taikinalevyjen sulaa leivinpaperilla peitetyn pellin päällä. Tee levyihin noin sentin päästä reunasta viillot terävällä veitsellä. Sipaise pohjat munalla. Levitä pohjien päälle sinappia. Lisää juustoraaste ja hyvin ohuiksi renkaiksi leikatut sipulit. Paista pohjia 215-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
2. Paista kantarellit voissa pohjien kypsyessä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sienet valmiiden piirakoiden päälle. Silppua pinnalle reilusti basilikaa. Viimeistele kantarellipiirakka pyöräyttämällä päälle rouhittua mustapippuria.
Vinkki: Kokeile myös herkullista sieni-poropiirakkaa.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin teet pikkelöidyt kantarellit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous