Reseptit

Helpot kasvisdumplingit

Täytetyt taikinanyytit eli dumplingit ovat herkullista syötävää ja niiden valmistus on helppoa, kun oikaisee valmistaikinalla. Valmiita, pakastettuja dumpling-taikinalevyjä myydään etnisissä ruokakaupoissa ja oikein hyvin varustelluissa marketeissa. Ne tekevät nyyttien valmistuksesta niin näppärää, että hankintareissu maksaa vaivan. Dumplingit kannattaa höyryttää tai keittää pian täyttämisen jälkeen, etteivät ne kuivuessaan halkeile.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Taikina:

  • 1 pkt (210 g) valmista dumpling- taikinaa (pakaste)

Täyte:

  • 1 rs (250 g) Beanit-härkäpapusuikaleita, sitruunalla maustettuja
  • 1 kevätsipuli
  • 1 punainen chili
  • 1/2 dl suolapähkinöitä
  • 1 dl korianteria
  • 3 rkl hoisin- tai teriyakikastiketta

Kastike:

  • 1/2 dl hillottua inkivääriä eli garia
  • 4 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl viinierikkaa

Valmistusohje

1. Ota dumpling-taikinalevyt huoneenlämpöön sulamaan noin puoli tuntia ennen täyttämistä. Pidä kuitenkin levyt pussissa tai kostean liinan alla suojassa, etteivät ne kuivu.

2. Valmista täyte. Hienonna härkäpapusuikaleet pieneksi rouheeksi. Huuhtele kevätsipuli ja chili, hienonna. Rouhi suolapähkinät. Hienonna korianteri. Sekoita kaikki täytteen aineet kulhossa.

3. Aseta leikkuulaudalle tai leivinpaperin päälle muutama dumpling-levy kerrallaan. Kastele reunat kevyesti vedellä sormin. Nostele ruokalusikallinen täytettä levyn päälle. Taita puolikuun muotoon nyytiksi tai nosta reunat ylös ja rutista nyytiksi.

4. Keitä dumplingit kiehuvassa vedessä muutamassa erässä noin 3 minuutissa. Voit myös höyryttää dumplingit kypsiksi.

5. Tee kastike. Hienonna inkivääriä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään. Dippaile dumplingeja kastikkeeseen ja nauti.

X