Reseptit

Helppo raparperimehu

Kasvaako pihallasi raparperia? Valmista siitä kanelilla ja vaniljalla maustettua mehua.
Teksti: Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg tuoretta raparperia
  • 2 l vettä
  • pala kanelitankoa
  • ½ vaniljatankoa
  • 2 dl sokeria
  • noin yhden sitruunan mehu

Valmistusohje

1. Paloittele raparperit. Keitä paloja 10–15 minuuttia kanelilla ja vaniljatangolla maustetussa vedessä. Siivilöi mehu (mielellään sideharsokankaan läpi). Mausta mehu sokerilla ja sitruunamehulla.

2. Tarjoa juoma jääkylmänä sellaisenaan tai kivennäisvedellä laimennettuna.

X