Reseptit

Hernesnacks

Kokonaisista herneistä syntyy muutakin kuin perinteistä hernekeittoa. Niistä loihdit myös rouskuvat snacksit.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Niclas Mäkelä/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 250 g kuivattuja herneitä tai säilykekikherneitä
  • noin 3 rkl öljyä
  • noin 2 tl savupaprikajauhetta
  • noin 2 tl juustokuminaa
  • 1/2-1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pane kuivatut herneet kylmään veteen likoamaan noin 12 tunniksi.

2. Huuhtele ja valuta herneet hyvin. Jos käytät kikherneitä, valuta ja huuhtele ne huolellisesti. Sekoita herneiden joukkoon öljy sekä mausteet.

3. Levitä herneet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200–225 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Voit sekoittaa herneitä välillä. Paahda kunnes herneet ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Varo polttamasta herneitä.

4. Jäähdytä herneet ja tarjoa snackseina sellaisenaan.

X