Reseptit

Hernesnacks

23.2.2018 Teksti: Matleena Lahti Kuvat: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

8

Arvostelu

Kiitos
Kokonaisista herneistä syntyy muutakin kuin perinteistä hernekeittoa. Niistä loihdit myös rouskuvat snacksit.

Ainekset

250 g kuivattuja herneitä tai säilykekikherneitä
noin 3 rkl öljyä
noin 2 tl savupaprikajauhetta
noin 2 tl juustokuminaa
1/2-1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Pane kuivatut herneet kylmään veteen likoamaan noin 12 tunniksi.

2. Huuhtele ja valuta herneet hyvin. Jos käytät kikherneitä, valuta ja huuhtele ne huolellisesti. Sekoita herneiden joukkoon öljy sekä mausteet.

3. Levitä herneet uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda 200–225 asteisessa uunissa 20–30 minuuttia. Voit sekoittaa herneitä välillä. Paahda kunnes herneet ovat kauniin ruskeita ja rapeita. Varo polttamasta herneitä.

4. Jäähdytä herneet ja tarjoa snackseina sellaisenaan.

Julkaistu aiemmin

kotilaakari

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme