Höyrymehu
Valmista höyrymehu mistä tahansa marjoista.
Ainekset
- 8 l kypsiä marjoja
- 1-2 kg sokeria
Valmistusohje
Huuhdo marjat ja pane ne kerroksittain sokerin kanssa marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja. Pane kansi päälle.
Anna höyrymehustimen alaosassa olevan veden kiehua voimakkaasti 30-60 minuuttia eli kunnes marjat ovat vaalentuneet. Laske ensimmäinen mehuerä kannuun noin 20 minuutin kuluttua ja kaada se takaisin marjojen päälle.
Valuta mehu suoraan pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin tai mieluummin kattilaan. Kiehauta kattilaan valunut mehu ja pullota kerralla koko mehuerä. Näin saat tasalaatuista mehua jokaiseen pulloon. Täytä pullot piripintaan ja sulje ne heti. Mehun tilavuus pienenee, kun mehu jäähtyy. Tällöin pulloon syntyy tyhjiö ja mehu säilyy hyvin.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous