1.5.2012

Höyrymehu

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

8 l kypsiä marjoja
1-2 kg sokeria

Valmistusohje

Huuhdo marjat ja pane ne kerroksittain sokerin kanssa marjakehikkoon niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on marjoja. Pane kansi päälle.

Anna höyrymehustimen alaosassa olevan veden kiehua voimakkaasti 30-60 minuuttia eli kunnes marjat ovat vaalentuneet. Laske ensimmäinen mehuerä kannuun noin 20 minuutin kuluttua ja kaada se takaisin marjojen päälle.

Valuta mehu suoraan pestyihin ja kuumennettuihin pulloihin tai mieluummin kattilaan. Kiehauta kattilaan valunut mehu ja pullota kerralla koko mehuerä. Näin saat tasalaatuista mehua jokaiseen pulloon. Täytä pullot piripintaan ja sulje ne heti. Mehun tilavuus pienenee, kun mehu jäähtyy. Tällöin pulloon syntyy tyhjiö ja mehu säilyy hyvin.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi