Reseptit

Italialainen kauravuoka

Italialainen kauravuoka syntyy valmiista kaura-ateria-aineksesta. Mozzarella antaa paistokselle mehevyyttä ja tomaatit raikkautta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialainen kauravuoka

  • 1-2 sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl öljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl oreganoa tai pizzamaustetta
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 pss (250 g) tomaatti-kaura-ateria-ainesta (Myllärin)
  • 6 dl vettä
  • 1 pallo (125 g) mozzarellaa
  • 10 minitomaattia
  • mustapippuria
  • basilikaa

Valmistusohje

Kauravuoka tehdään helposti näin:

1. Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit pehmeiksi öljyssä.

2. Kaada ateria-aines uunivuokaan. Lisää sipulit, mausteet, tomaattipyree ja vesi. Sekoita hyvin.

3. Kypsennä vuokaa 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia.

4. Revi mozzarella paloiksi ja lisää kuuman paistoksen päälle. Lohko tomaatit ja lisää ruoan päälle, rouhaise pinnalle mustapippuria. Viimeistele italialainen kauravuoka tuoreilla basilikanlehdillä.

Katso myös: Kaura-kasvispihvit

Katso myös Kotiliesi.fi: Broilerivuoka

X