26.3.2014

Italialainen pannuleipä

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

5

Arvostelu

Ainekset

5 dl vettä
11 g eli 1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua basilikaa
4 dl durumvehnäjauhoja
n. 8 dl vehnäjauhoja
0.5 dl oliiviöljyä

pinnalle:

200 g minitomaatteja
200 g minimozzarellaa
100 g parmankinkkua ja/tai salamia
2 dl raastettua parmesaania
oliiviöljyä
2 rkl tuoretta sitruunatimjamia

Valmistusohje

Annosleivät toimivat monessa ruoka-hetkessä: ota evääksi, haukkaa lounaaksi tai nauti raikkaan salaatin kera iltaruokana.

1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja yrtit. Sekoita taikinaan puuhaarukalla puolet jauhoista ja jatka sitten alustamista käsin. Lisää loppuvaiheessa öljy ja tarvittaessa jauhoja niin, että taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan leivo taikinaa liian kovaksi ja kuivaksi vaan jätä se niin löysäksi kuin mahdollista.

2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Vaivaa ilmakuplat pois taikinasta jauhotetulla pöydällä ja jaa taikina viiteen osaan. Taputtele taikinapalat litteiksi leipäsiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.

3. Painele leipiin minitomaatit, minimozzarellat ja parmankinkku- ja/tai salamiviipaleet. Ripottele pinnalle vielä parmesaaniraaste.

4. 200-asteessa 30–35 minuuttia. Pirskottele kuumien leipien pinnalle tilkka oliiviöljyä ja tarjoile hyvän salaatin kanssa.

Kommentit (2)

Charlize123,
Kiitos kommentistasi.

Perushiivataikinan resepti on jauhoja noin kaksi kertaa nesteen määrä. Tässä jauhoja on 12 dl ja nestettä 5 dl, eli ei nesteen määrää voi millään puolittaa. Jauhoja päin vastoin on suhteessa vähän enemmän koska durumjauhot eivät sido nestettä yhtä paljon kuin tavalliset vehnäjauhot. Jos käytät vain durumjauhoja, ongelmia voi tulla.

Reseptissä jauhojen ja nesteen määrä on oikein.




0



0

Tällä määrällä vettä tulee vetistä taikinaa. Jouduin laittamaan kaksinkertaisen määrän jauhoja jotta se olisi edes hiukan kiinteän muotoinen ja vaivattavissa. Eli vettä saa laittaa kaksi kertaa vähemmän.




0



0

Charlize123,
Kiitos kommentistasi.

Perushiivataikinan resepti on jauhoja noin kaksi kertaa nesteen määrä. Tässä jauhoja on 12 dl ja nestettä 5 dl, eli ei nesteen määrää voi millään puolittaa. Jauhoja päin vastoin on suhteessa vähän enemmän koska durumjauhot eivät sido nestettä yhtä paljon kuin tavalliset vehnäjauhot. Jos käytät vain durumjauhoja, ongelmia voi tulla.

Reseptissä jauhojen ja nesteen määrä on oikein.




0



0

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi