Italialainen pannuleipä
Annosleivät toimivat monessa ruoka-hetkessä: ota evääksi, haukkaa lounaaksi tai nauti raikkaan salaatin kera iltaruokana.
Ainekset
- 5 dl vettä
- 11 g eli 1 pss kuivahiivaa
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 4 dl durumvehnäjauhoja
- n. 8 dl vehnäjauhoja
- 0.5 dl oliiviöljyä
pinnalle:
- 200 g minitomaatteja
- 200 g minimozzarellaa
- 100 g parmankinkkua ja/tai salamia
- 2 dl raastettua parmesaania
- oliiviöljyä
- 2 rkl tuoretta sitruunatimjamia
Valmistusohje
1. Liuota kuivahiiva 42-asteiseen veteen. Sekoita joukkoon sokeri, suola ja yrtit. Sekoita taikinaan puuhaarukalla puolet jauhoista ja jatka sitten alustamista käsin. Lisää loppuvaiheessa öljy ja tarvittaessa jauhoja niin, että taikina irtoaa käsistä. Älä kuitenkaan leivo taikinaa liian kovaksi ja kuivaksi vaan jätä se niin löysäksi kuin mahdollista.
2. Kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Vaivaa ilmakuplat pois taikinasta jauhotetulla pöydällä ja jaa taikina viiteen osaan. Taputtele taikinapalat litteiksi leipäsiksi leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Anna kohota liinan alla noin 20 minuuttia.
3. Painele leipiin minitomaatit, minimozzarellat ja parmankinkku- ja/tai salamiviipaleet. Ripottele pinnalle vielä parmesaaniraaste.
4. 200-asteessa 30–35 minuuttia. Pirskottele kuumien leipien pinnalle tilkka oliiviöljyä ja tarjoile hyvän salaatin kanssa.
Kommentit
Charlize123,
Kiitos kommentistasi.
Perushiivataikinan resepti on jauhoja noin kaksi kertaa nesteen määrä. Tässä jauhoja on 12 dl ja nestettä 5 dl, eli ei nesteen määrää voi millään puolittaa. Jauhoja päin vastoin on suhteessa vähän enemmän koska durumjauhot eivät sido nestettä yhtä paljon kuin tavalliset vehnäjauhot. Jos käytät vain durumjauhoja, ongelmia voi tulla.
Reseptissä jauhojen ja nesteen määrä on oikein.
Kommentit
Tällä määrällä vettä tulee vetistä taikinaa. Jouduin laittamaan kaksinkertaisen määrän jauhoja jotta se olisi edes hiukan kiinteän muotoinen ja vaivattavissa. Eli vettä saa laittaa kaksi kertaa vähemmän.
Charlize123,
Kiitos kommentistasi.
Perushiivataikinan resepti on jauhoja noin kaksi kertaa nesteen määrä. Tässä jauhoja on 12 dl ja nestettä 5 dl, eli ei nesteen määrää voi millään puolittaa. Jauhoja päin vastoin on suhteessa vähän enemmän koska durumjauhot eivät sido nestettä yhtä paljon kuin tavalliset vehnäjauhot. Jos käytät vain durumjauhoja, ongelmia voi tulla.
Reseptissä jauhojen ja nesteen määrä on oikein.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous