Reseptit

Italialainen sitruunakana

Italialainen sitruunakana on maukas ja mehevä ruoka, jonka liemi tehdään voista ja sitruunamehusta. Oliivit tuovat ihanan makulisän. Tarjoa lisänä pastaa tai riisiä.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Italialainen sitruunakana

  • 3 broilerin rintafileetä
  • 1 tl suolaa
  • 1/2 tl mustapippuria
  • 100 g voita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 punasipuli
  • 50 g kapriksia
  • 2-3 luomusitruunaa
  • 1 dl paprikatäytteisiä oliiveja
  • 1 rkl, tuoretta oreganoa hienonnettuna
  • 1/2 ruukkua lehtipersiljaa tai basilikaa

Valmistusohje

Italialainen sitruunakana tehdään helposti näin:

1. Nuiji broilerin fileet kevyesti tasapaksuiksi. Puolita fileet ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia. 

2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja punasipuli. Valuta kaprikset liemestä. Raasta sitruunoista kuori ja puserra mehu talteen. Puolita oliivit. Hienonna oregano, lehtipersilja tai basilika.

3. Kuumenna 25 g voita paistinpannulla. Paista fileet kypsiksi ja siirrä pois pannulta. Peitä broileripalat foliolla. Lisää pannulle loput voista ja kuullota sipuleita hetki. Lisää sitruunamehu ja kuoriraaste, oliivit ja kaprikset. Kuumenna, kunnes liemi sakenee hieman ja lisää broileri pannulle. Valele niitä kuumalla liemellä. Viimeistele italialainen sitruunakana yrttisilpulla.

VINKKI: Jos satut löytämään kaupasta kuorineen syötäviä minikokoisia lemon snack -sitruunoita, viipaloi niitä valmiin ruoan pinnalle.

Katso myös: Broileria sitruuna-kurkumakastikkeessa

Katso myös Kotiliesi.fi: Yrttikuorrutettua broileria

X