Joululeipä
Joulun tunnelmaa välittävän joululeivän täytteenä maistuvat pesto, aurinkokuivatut tomaatit ja mozzarella. Halutessasi voit leipoa sen hauskasti kuusen muotoiseksi.
Ainekset
- 2 dl vettä
- 25 g hiivaa tai kuivahiivaa pakkauksen ohjeen mukaan
- 150 g pakastepinaattia
- 1 tl suolaa
- ½ dl siirappia
- 7 dl sämpyläjauhoja
- ½ dl öljyä tai sulatettua voita tai margariinia
täyte:
- 2–3 rkl pestoa
- 1 tlk puolikuivattuja tomaatteja
- ½ ruukkua hienonnettua basilikaa
- 150 g mozzarellajuustoraastetta
voiteluun:
- munaa
pinnalle:
- auringonkukan- tai pinjansiemeniä
Valmistusohje
- Liuota hiiva haaleaan veteen.
- Jos käytät kuivahiivaa, sekoita se jauhojen joukkoon.
- Lisää sulanut pinaatti liemineen.
- Mausta suolalla ja siirapilla.
- Alusta jauhot taikinaan ja lisää loppuvaiheessa rasva.
- Anna taikinan kohota peitettynä kooltaan kaksinkertaiseksi.
- Leivo haluamasi mallinen leipä.
- Anna leivonnaisen kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
- Voitele kananmunalla.
- Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia.
Vinkki: Näin leivot joululeivän kuusen malliseksi
- Ota taikinasta pala kuusen jalkaa ja kuuta tai tähteä varten.
- Kauli loput taikinasta suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Levitä levylle pesto sekä valutetut ja hienonnetut tomaatit.
- Ripottele niiden päälle hienonnettu basilika ja juustoraaste.
- Kääri levy rullalle ja leikkaa rulla parin sentin paloiksi.
- Asettele taikinapalat kuusen muotoon leivinpaperin päälle pellille.
- Tee taikinasta kuuselle jalka ja puolikuu tai tähti esimerkiksi piparkakkumuotilla. Kiinnitä ne paikalleen.
- Anna leivonnaisen kohota peitettynä lämpimässä paikassa.
- Voitele leivonnainen munalla. Ripottele latvaan ja jalkaan auringonkukansiemeniä.
- Paista 175 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous