Reseptit

Juhannuslohi

Juhannus on herkuttelun aikaa. Lihapitoisten grilliruokien ohella uunilohi tuo ruokapöytään vaihtelua.

Teksti:
Visa Nurmi

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 kg itämeren lohifileetä (tai hyvää kirjolohta tai...)
  • suolaa
  • valkopippuria
  • 1 prk smetanaa
  • puolikkaan sitruunanmehu
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 0.5 dl ruoho- tai kevätsipulia
  • 0.5 dl tillisilppua

Valmistusohje

Tämän ruoan voit valmistaa joko grillissä tai uunissa. Kummallakin tavalla onnistut.

Irrota lohifileestä selkäpiikit pinseteillä tms. ja leikkaa lohi irti asti annospaloiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Jos laitat kalan unissa, laita kalanpalat sellaisenaan uunivuokaan (ehkä vähän voilla voidellen). Grilliä varten taita pitkä pätkä alumiinifoliota 2–3 kerroin ja taita kalat ritirinnan nyyttiin.

Sekoita smetana, sitruunamehu, sinappi ja yritit kastikkeeksi.

Paahda lohta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia kunnes kala tuntuu kimmoisalta ja lähes kypsältä. Jos teet saman grillissä, grillaa ensin hetki suoralla tulella, sitten epäsuoralla yhteensä 15–20 minuuttia tai kunnes kala tuntuu kypsyvän.

Levitä kastike kuuman kalan päälle, jolloin se myös kuumenee.

Tarjoile uusien perunoiden kera.

Huom! Kalan koko, mieltymykset kypsyydestä sekä uunin tai grillin todellinen lämpötila voivat muuttaa paistoaikoja.

X