Reseptit

Juurespähkinäterriini

Teksti:
Soili Soisalo

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g porkkanoita
  • 300 g palsternakkaa
  • 200 g herkkusieniä tai muita käyttövalmiita sieniä
  • 1 rkl öljyä tai voita
  • 1 sipuli
  • 0.5 tl suolaa
  • vastarouhittua pippuria
  • pähkinälevitettä
  • 2 kananmunaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Yrttikastike:

  • puoli ruukkua basilikaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • valkoista balsamicoa
  • 2 tl hunajaa
  • 1 dl oliiiviöljyä
  • veitsenkärjellinen suolaa
  • veitsenkärjellinen pippuria

Valmistusohje

Kuori juurekset, pilko kattilaan, lisää vesitilkka ja kypsennä. Puhdista ja viipaloi sienet ja sipuli, kuullota öljyssä ja mausta ripauksella suolaa ja pippuria.

Soseuta juurekset, sekoita joukkoon pähkinälevite, kananmunat, suola, pippuri ja maissitärkkelys. Vuoraa noin litran vetoinen vuoka voidelluilla leivinpaperisuikaleilla, kaada puolet seoksesta vuokaan ja lisää sieniseos. Painele kevyesti ja lisää loput juuressoseesta. Peitä vuoka foliolla ja paista 200 asteessa vesihauteessa noin tunti.

Kastiketta varten mittaa kaikki ainekset sauvasekoittimen kapeaan kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Tarjoa terriinin kanssa, ja lisäkkeenä uunijuureksia.
 

X