Juusto-kasvispiirakka
Mehevän juustoinen kasvispiirakka on varma tarjottava kutsuvieraille. Tämän ohella se sopii esimerkiksi viikonlopun leffailtojen naposteltavaksi.
Ainekset
- 125 g margariinia tai voita (rasvaa enintään 60 %)
- 125 g maitorahkaa
- 2 dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaurahiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl Kylmää vettä
Täyte
- puolikas purjosipuli
- puolikas kesäkurpitsa
- 2 tomaattia
- 1 paprika
- puoli ruukullista basilikaa
- 200 g Salaattijuustokuutioita
- 3 munaa
- 2.5 dl ruokakermaa (rasvaa 7%)
- ripaus mineraalisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- (pieni tlk mustia oliiveja)
Valmistusohje
Juusto-kasvispiirakka on muheva buffet-pöydän herkku tai iltapala.
Sekoita keskenään pehmeä rasva ja maitorahka. Sekoita keskenään jauhot, kaurahiutaleet sekä leivinjauhe ja nypi jauhoseos rasva-maitorahkaseoksen joukkoon. Lisää vesi ja sekoita hyvin, mutta älä vaivaa. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä yhteen suureen tai kahteen pienempään piirasvuokaan. Taikinan tulee peittää vuoan pohja ja reunat. Pane vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen.
Huuhdo ja suikaloi purjosipuli. Huuhdo ja paloittele kesäkurpista sekä tomaatit. Huuhdo ja halkaise paprika. Poista siitä kanta sekä siemenet ja paloittele paprikanpuolikkaat. Hienonna basilika. Valuta juustokuutiot. Sekoita kaikki paloitellut kasvikset ja hienonnettu basilika keskenään. Levitä seos taikinan päälle vuokaan. Sekoita keskenään munat sekä ruokakerma ja mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos kasvisten päälle.
Kypsennä piirakkaa 175 asteen uuninlämmössä noin 45 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin värinen ja täyte keskeltäkin hyytynyt. Voit ripotella valmiin juusto-kasvispiirakan päälle valutettuja, mustia oliiveja.
Kommentit
Kestääkö pakastamista? 🙂
Kommentit
Kestääkö pakastamista? 🙂
Kestääkö pakastamista? 🙂
Kestääkö pakastamista? 🙂
Kestääkö pakastamista? 🙂
Kestääkö pakastamista? 🙂
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous