Horoskooppimerkit

Horoskooppi: Rapu 21.6.-22.7.

Ravulla on suojeleva, äidillinen maaemon luonne. Aikansa ilmiöitä seuraten ravut osaavat luoda ympärilleen turvallisen ja hellän ilmapiirin niin halutessaan.

Teksti:
Anna.fi

Ravulla on suojeleva, äidillinen maaemon luonne. Aikansa ilmiöitä seuraten ravut osaavat luoda ympärilleen turvallisen ja hellän ilmapiirin niin halutessaan.

Ravun tyypillisiä ominaisuuksia ovat suojeluvaisto, sopeutuvuus, intuitio, hyvä muisti, huomaavaisuus ja myötätunto.

Rapu näkee mahdollisuuksia myös silloin, kun niitä ei realistisesti ajatellen ole. Ravun lempeä olemus kätkee sisäänsä aloitteellisuutta ja toimintatarmoa. Rapu on hyvin herkkä ihminen ja hänen mielialansa ailahtelevat: kyyneleet ovat yhtä herkässä kuin iloinen naurukin.

Ravut ovat myös taiteellisia ja miellyttäviä. Samalla he voivat olla kuitenkin hyvin päämäärätietoisia ja varsinaisia uraputki-ihmisiä. Ravulle työ on tärkeä, teki hän sitä sitten jonkun palveluksessa tai kotonaan itsenäisenä yrittäjänä. Uuden oppiminen on ravuille helppoa, sillä tässä merkissä syntyvät saavat lahjaksi erinomaisen muistin.

Ravuilla on taipumusta huolehtia ja murehtia paljon ja kaikesta. Siksi he usein stressaantuvat tavallista helpommin ja saattavat käydä sekä itselleen että ympäristölleen rasittaviksi. Ravun pitäisikin löytää kultainen keskitie työn ja vapaa-ajan välillä. Vain siten hän kykenee löytämään rauhan ja tasapainoisen elämäntyylin.

Luova ja mielikuvituksekas rapunainen on taitava kaikenlaisessa suunnittelussa. Alitajunta vaikuttaa suuresti ravun elämään, ja hän ymmärtää hyvin ihmisluonteen eri puolia. Ravulla on voimakas itsesuojeluvaisto, johon hän turvautuu laatiessaan suunnitelmia. Hänellä on todennäköisesti menestyksekäs ura, mutta siitä huolimatta hän arvostaa läheistä suhdetta enemmän kuin monet muut. Rapu rakastaa lapsia ja perhe-elämää.

Luonne

Monet ravut ovat ujoja, joten muiden äänekäs ja riehakas käytös voi saada heidät vaivaantuneiksi. Jos rapu asuu meluisassa ympäristössä, se voi rasittaa häntä suuresti. Rauhallinen koti on ravulle kaikkein tärkein asia elämässä. Merkin edustajat välttävät julkisuutta ja viihtyvät harvoin huomion keskipisteenä.

Intuitiivinen rapu kätkee kovan kuorensa alle äärimmäisen herkän ja tunteellisen ytimen. Tämä kunnianhimoisesti niin kotiinsa kuin työhönsäkin suhtautuva saksiniekka on puolustuskannalla koko ajan, mutta on suojauksensa laskiessaan äärimmäisen viehättävä, hellä ja aistillinen ihminen.

Objektiivisuus ei ole ravun vahvimpia puolia. Hän suhtautuu asioihin tunteella ja arvioi tilanteita vain ja ainoastaan omien kokemustensa pohjalta. Vastapainoksi hän on saanut eläinradan herkimmän intuition, ja kykenee aistimaan kanssaihmistensä tunnetilat ja tarpeet tarkkuudella, joka on jopa pelottavaa. Anna ravun seurata vaistojaan. Jos asetut poikkiteloin, joudut näkemään tämän intohimoisen rakastajan ja hellän hoivaajan herkkänahkaisen kääntöpuolen: oikuttelevan ja pisteliään kiukkupussin, joka osaa tehdä elämäsi todella tukalaksi.

Tunteiden vahvasti ohjaama rapu on usein myös erittäin taiteellinen. Herkkyys heijastuu kyvyssä luoda kauneutta niin taiteessa kuin arjen askareissakin. Rapu on usein loistava kokki, koska ruoan valmistuksessa hän voi yhdistää sekä luovuutensa että hoivaamisviettinsä. Rapu on myös usein taitava muusikko.

Lue myös: Ravun yleisimmät ongelmat ja ratkaisut niihin

Raha

Ravut ovat erinomaisia liikemiehiä ja sijoittajia, koska heidän intuitiivinen ja psyykkinen kykynsä auttaa heitä ennakoimaan tulevia suuntauksia. Raha ja taloudellinen hyvinvointi on hyvin tärkeää ravuille, sillä he tarvitsevat taloudellista turvaa. Jos ravut sallivat itsensä keskittää energiansa, eivätkä anna tunteidensa ottaa ylivaltaa, he onnistuvat yleensä hyvin sijoitustoiminnassa.

Ammatit

Rapu pitää matkustamisesta ja hän eksyy usein merimieheksi, kalastajaksi tai rannikkovartijaksi. Kirjailijana rapu kietoo lukijat pauloihinsa verbaalisesti lahjakkailla kuvauksillaan kauniimmasta maailmasta. Koska rapu rakastaa menneisyyttä, hänestä tulee myös oivallinen historioitsija. Ravusta voi tulla myös kuvataiteilija: silloin hän maalaa mielellään luontoa, merta ja idyllisiä historiallisia näkymiä, kuten linnojen raunioita.

Arkisemmissa ammateissa ravusta voisi tulla hyvä kirjanpitäjä, sillä ravulla on taito pitää talous hallinnassa. Hän työskentelee mieluummin pienessä yrityksessä, jossa hänen asemaansa arvostetaan ja työpanos huomataan, kuin suuressa firmassa jossa hän hukkuu työntekijöiden harmaaseen massaan.

Tavat

Rapuihminen suhtautuu asiaan kuin asiaan joko lämpimästi ja välittävästi tai täysin välinpitämättömästi. Nämä kaksi olotilaa voivat vaihdella salamannopeasti, sillä rapu reagoi kaikkeen tunteella. Väärä sana tai ilme voi muuttaa lämpöä ja turvallisuutta huokuvan ravun jäätävän välinpitämättömäksi kesken lauseen, halauksen tai rakastelun. Rapu suojelee sisintään kuin luonto jatkuvuuttaan ja vaaran uhatessa nousee mitäänläpäisemätön panssari kuin tyhjästä ravun ja tunkeilijan väliin.

Rapu on arvoiltaan melko konservatiivinen. Hän harvoin muuttaa mielipiteitään asioista, jotka liittyvät uskontoon, filosofiaan tai yleensä elämänkatsomukseen. Jos hän kuitenkin tekee poikkeuksen, näkemys muuttuu yleensä täysin vastakkaiseksi. Rapua voidaankin pitää yllätyksellisenä merkkinä.

Elämäntavoiltaan ravut ovat kohtuullisia. He kaihtavat riskejä, eivätkä mielellään hyppää suoraa päätä tuntemattomaan. Siksi he usein menestyvät työelämässä ja heitä pidetään luotettavina työntekijöinä. Kun merkki lisäksi on luonteeltaan johtava, ei ole ihme, että rapuja istuu varsin paljon johtopalleilla.

Ravut ovat aina ulospäin ystävällisiä. Heidän paksu kuorensa estää heitä näyttämästä kovin helposti haavoittuvaa sisintään. Hän on herkkä vaistoamaan asioita ja itseään suojelevana yksilönä rapu ei näytä haavojaan kenellekään. Kun rapu oppii elämään äärimmäisen herkkyytensä kanssa, siitä tulee hänen valttinsa, ja sen ansiosta hän voi viettää rikasta ja emotionaalisesti tyydyttävää elämää.

Ravun on vaikea olla suora ja hän lähestyy asioita mieluummin pikkuhiljaa mutkien kautta. Kun hän kuitenkin päättää tehdä jotain, hän tavoittelee päämääräänsä hyvin sinnikkäästi ja tämä saattaa olla yllätys hänen perheelleen ja ystävilleen.

Terveys

Ravun ongelmana on herkkään mieleen reagoiva herkkä vatsa. Vatsahaavan ennaltaehkäisy pitäisi sisällyttää kulinaarisiin nautintoihin helposti sortuvan ravun päiväohjelmaan. Ravun merkeissä syntyneiltä löytyy myös tavallista useammin sappikiviä.

Koska ravun merkki liitetään vyötäröön, ruoansulatuselimiin ja imusuonistoon, ravuilla esiintyy paljon vatsan turvotusta ja muita vatsavaivoja. Ruoansulatus on normaalia hitaampi ja heillä voi olla myös vatsan kouristuksia. Kaikesta huolimatta ravuilla on yleensä pitkä elinikä.

Ruoka

Rapu rakastaa hyvää ruokaa ja juomaa, sillä tässä merkissä syntyy todellisia ruoan ammattilaisia. Jos haluat kotiisi kodinhengettären, rapu on eräs parhaista vaihtoehdoista. Rapu osaa nautiskella ja viihtyy ruokapöydässä pitkään. Tämä myös näkyy ulospäin: monet ravut ovat varsin tukevia ja taipumus lihavuuteen vain kasvaa iän myötä. Siksi kevyet vaihtoehdot ovat suositeltavia ravulle, liikakilot kun kasvattavat myös terveysriskejä.

Ylipainon ehkäisemiseksi ravun tulisi siirtyä kala-kasvis-dieetille. Maidon ja liiallisen rasvan pois jättäminen olisi myös suositeltavaa ravulle. Koska ravut ovat mieleltään herkkiä ihmisiä, kaikenlaisten nautintoaineiden kanssa kannattaa olla tarkkana. Liika viinan tai kahvin juonti panee nimittäin kovimmankin ravun sekaisin. Siksi maltillinen ja tyyni elämäntapa olisi mitä suositeltavin tälle eläinradan merkille.

Kuu ravussa

Kuu ravussa kuvastaa miellyttävää ja ystävällistä henkilöä, joka omaa nopeasti muuttuvat tunteet ja mieltymykset. Usein kuuravuilla on kiinteä suhde kotiin, he pitävät matkustamisesta sekä veden äärellä olosta. Hyvä mielikuvitus, tunnemuisti ja vahva intuitio ohjaavat tämän henkilön elämää voimakkaasti.

Harrastukset

Ravut harrastavat keräilyä, joten heidän kotinsa on yleensä täynnä kaikenlaista roinaa. Muiden mielestä ennemmin tarpeetonta kuin tarpeellista krääsää, mutta ravun mielestä tietenkin hyvin oleellista tavaraa, jota ilman ei selviä. Ravut ovat myös luontoihmisiä. He pitävät eläimistä, niiden tarkkailusta ja luonnossa liikkumisesta.

Ulkomuoto

Pienikokoinen rapu on taipuvainen ylipainoisuuteen. Heillä on usein pyöreät kasvot, kalpea ihonsävy, pienet silmät ja alaosaan huomattavasti kookkaampi kehon yläosa. Rapunaisella on ilmeikkäät silmät ja kasvot. Hänellä on yleensä voimakas luusto ja mielialasta riippuen hän joko laahustaa tai kävelee hyvin suorana.

Tyyli

Epävarma rapu verhoaa itsensä kaapuihin, itsevarma voi olla kepeän naisellinen, romanttinen tai jopa hempukkamainen. Ravulle on tärkeätä tuntea olonsa hyväksi vaatteissaan ja siksi valinnat ovat lopulta hyvin yksilöllisiä. Käytännöllisyys on ravulle tyyliä tärkeämpää. Kesäinen keveys sopii heille yleensä hyvin. Tyypillisimpiä ravun juttuja ovat helmet ja pitsit, mutta nämä eivät takuulla sovi kaikille merkin edustajille.

Seuraelämä

Rapu haluaa tunneihmisenä, että hänestä välitetään ja että häntä kohtaan osoitetaan kiintymystä. Ravun ja häntä ympäröivien ihmisten välinen sopusointu riippuukin täysin siitä, kuinka paljon rapu tuntee kiintymystä ja saa itse sitä toisilta. Hänelle muutama ystävällinen sana työnantajalta on paljon tärkeämpää kuin muhkea rahallinen korvaus.

Koska rapu on arka, hienotunteinen ja välillä myös etäinen, hänen on vaikea saada ystäviä. Ravuilla onkin usein melko suppea ystäväpiiri. Näiden vähäisten ihmisten joukossa hän on kuitenkin suosittu ja pidetty ihminen. Rapu pitää siitä, että hänen luonaan käydään kylässä ja hän pyrkiikin aina luomaan miellyttävän ja rauhallisen ilmapiirin vierailleen eikä aseta heille mitään vaatimuksia.

Rakkaus

Ravun elämässä turvallisuus on se punainen lanka, joka viitoittaa hänen tietään. Siksi rapu usein on yhden ihmissuhteen ihminen, eikä mielellään vaihda kumppaniaan, vaikka valinta osoittautuisikin myöhemmin vääräksi. Rapu onkin eräs uskollisimmista merkeistä.

Rakastunut rapu on outo yhdistelmä rakkautta ja hellyyttä, sillä tässä merkissä mielentilat saattavat vaihdella nopeasti. Välillä rapu voi olla hyvin huomaavainen, välillä jopa vihamielinen. Ravun puolison kannattaa suhtautua hänen mielentilojensa vaihteluun kuin säähän: välillä aurinko paistaa ja välillä sataa. Rapu selviää usein hyvin avioliiton kriiseistä, sillä pitkämielisenä kumppanina hän jaksaa jakaa niin ilot kuin surutkin.

Rapu loukkaantuu hyvin herkästi ja hän voi helpottaa oloaan opettelemalla kunnioittamaan omia tunteitaan ja ennen kaikkea opettelemalla sanomaan ääneen, että on kokenut tulleensa loukatuksi. Useimmiten kysymys on eriasteisista väärinkäsityksistä, jotka on helppo selvittää. Mikään ei ole ravulle vaikeampaa kuin myöntää tulleensa jollain tavalla loukatuksi. Rapu kun ei itse halua loukata ketään paitsi tietysti kostaakseen vuosien takaisia väärinkäytöksiä itseään kohtaan.

Ravun kumppaniksi on helppo päästä, mutta ravun kanssa eläminen vaatii niin pitkää pinnaa ja niin valtavaa ymmärrystä, että vain harvat ja valitut pystyvät luomaan tasapainoisen suhteen tähän eläinradan mutkikkaimpaan oikuttelijaan.

Rapu harvoin tekee aloitetta, koska pelkää tulevansa torjutuksi. Hän kaipaa rakkautta ja lämpöä ja voi ripustautua rakastettuunsa. Rapu asettaa rakkaimpansa, kodin ja perheen kaikissa tilanteissa etusijalle. Rapu tarvitsee suunnattomia määriä rakkautta ja hän odottaa osakseen ikuista sellaista aloitettuaan suhteen.

Lue myös:
Tällaisen miehen rapunainen haluaa
Millaisen naisen rapumies haluaa?

Seksi

Seksuaalisesti rapu on kaikista merkeistä hellin ja haavoittuvin. Rapu heittää panssarinsa lattialle yhdessä vaatteiden kanssa ja sellaista ei tapahdu ilman molemminpuolista emotionaalista vetovoimaa.

Rakastellessaan rapu haluaa antaa ja hiukan myöhemmin myös vastaanottaa puhtainta mahdollista mielihyvää. Rapu varmistaa keinolla millä hyvänsä kumppaninsa tyydytyksen ennen kuin on itse valmis heittäytymään nautinnon vietäväksi. Vaikka ravun into tuottaa mielihyvää ajautuu välillä naurettaviin mittoihin, naureskeluun ei ole aihetta ellet halua verisesti loukata tätä hellyyden lähettilästä.

Rapunaisen kanssa haasteena

Ravun hallitsijaplaneetta Kuu kontrolloi myös hänen tunteitaan ja siksi ne ovat niin muuttuvia. Tämä asettaa miehelle välillä haasteita niiden tulkinnassa, etenkin suhteen alkuvaiheessa. Jos menet hänen kanssaan naimisiin, muuttuvat tunteet eivät enää ole ongelma. Silloin rapu on sinulle maailman uskollisin puoliso, joka asettaa sinun hyvinvointisi omansa edelle. Jos taas rapu on yksinhuoltaja, hänen lapsensa menevät aina seurustelukumppanin edelle. Juuri ravun äidillisyys ja huolehtivaisuus ovat yleensä kuitenkin juuri ne piirteet, joihin miehet pitävät kaikkein puoleensa vetävimpinä.

Kuinka käsitellä rapunaista

Koska mikään ei mene rapunaisen elämässä hänen miehensä ja lastensa edelle, tässä kohtaa on miehellä sauma hemmotella rapunaistaan. Koska ravulla on taipumusta huolehtia liikaa kaikesta, hänellä on taipumusta jossitella asioita. Vakuuta hänet siitä, että hänen tekemänsä päätökset ovat olleet hyviä ja auta häntä suuntaamaan katse kohti tulevaa menneisyyden vatvomisen sijaan. Syntymäpäivät ja lomat ovat rapunaiselle tärkeitä, joten tue häntä niiden tekemisessä erityisiksi.

Jos rapunaisesi on allapäin, puhele hänelle lempeästi saadaksesi hänet jälleen pirteäksi. Liian karkea taktiikka saa ravun työntymään vain entistä enemmän kuoreensa. Älä siis ole liian vaativa häntä kohtaan. Ravun herkät tunteet ovat hyvin haavoittuvaisia kritiikille, joten varo erityisesti riitatilanteita. Silloin saattaa sanoa helposti sellaista, mitä ei tarkoita, mutta rapu ei tätä ymmärrä. Kaiken lisäksi ravuilla on niin hyvä muisti, ettei hän välttämättä unohda suutuspäissäsi sanomaa loukkausta koskaan, tarkoitit sitä tai et.

Rapunaisen kanssa treffeillä

Rapunaisen koti on hänelle kaikki kaikessa. Tarjoudu siis vaikkapa maalaamaan hänen olohuoneensa tai auta häntä siirtämään huonekaluja, jos hän haluaa vaihtaa järjestystä kodissaan. Jos deittailet eronnutta rapunaista, ota aina huomioon myös hänen lapsensa. Siten saat hänet heti puolellesi. Myöhemmin voit auttaa häntä löytämään lapsenvahdin ja viedä hänet pieneen ja tunnelmalliseen ravintolaan, jossa ruoka on hyvää ja valaistus on tunnelmallinen. Ravut eivät nimittäin pidä kirkkaista valoista, ja haluavat keskittyä seuralaiseensa, eivätkä ympäristöönsä. Jos ravintola on veden äärellä, sitä parempi. Veden läheisyys nimittäin nuorentaa ravun mielialaa tavalla, jota muut merkit eivät voi ymmärtää.

Rapu rakastaa mennyttä aikaa ja on siihen hyvin kiintynyt. Tunnelman nostattamiseksi miehen kannattaakin jossain vaiheessa palata ensi tapaamisenne muistoihin: luo samankaltainen tilanne uudestaan. Yritä esimerkiksi luoda samanlaiset olosuhteet kuin silloin oli, kun rakastelitte ensimmäistä kertaa tai vie hänet joka vuosipäivä samaan ravintolaan. Toinen vaihtoehto on tehdä hänelle kuva-albumi, jossa on kuvia teistä kahdesta vuosien varrella.

Rakasteltaessa rapunainen on haavoittuvainen ja naisellinen. Koska hän usein laittaa toiset etusijalle, sinun kannattaa keskittyä välillä vain hänen tyydyttämiseensä. Vietelläksesi hänet, valmista Rapunaiselle yllätyspäivällinen ja tarjoile se hänelle pieneltä pöydältä, johon on katettu kukkia. Kokkaa suklaalla kuorrutettuja mansikoita jälkiruoaksi ja syötä hänelle niitä käsin yksi kerrallaan. Piilota hänen lautasensa alle rakkausviesti, sillä Ravut ovat hyvin tunteellisia ja kaipaavat rakkaudenosoituksia.

Anna hänelle lahjaksi helmet, sillä se on hänen onnenkivensä tai upea hopeanvärinen iltapuku. Rapu rakastaa myös kukkia. Sen sijaan, että lähettäisit hänelle perinteisiä punaisia tai pinkkejä ruusuja, tee oma kimppusi, jossa on erilaisia kukkia ravun lempiväreissä sidottuna lumenvalkoisella satiininauhalla.

Rapu ystävänä

Avainsana missä tahansa ystävyyssuhteessa on lojaalius, ja se on ravulle luontaista. Rapu on eläinradan hoivaaja ja arvostaa ystävyyttä, mutta ei välttämättä määrää vaan laatua. Rapu saa muut tuntemaan olonsa upeiksi, ja koska hän on aina kiinnostunut heidän elämästään ja sen ylä- ja alamäistä, rapua arvostetaan hyvänä ystävänä.

Lue myös: Rapu ystävänä

Rapu puolisona ja vanhempana

Suhteen alkuvaiheessa rapu on yleensä hyvin varovainen, kuoreensa käpertyvä ja arka. Hänen on luotettava kumppaniinsa täydellisesti ja oltava varma siitä, että tunne on molemminpuolinen, ennen kuin hän uskaltaa avautua. Mutta kun pelko poistuu, rapu on intohimoinen, hellä, aistillinen ja hurmaava puoliso. Hän tosin haluaa omistaa kumppaninsa täysin, joten jos rakastat omaa vapauttasi, älä rakastu rapuun.

Rapu viihtyy hyvin kotona ja sekä rapumiehet että -naiset ovat uskollisia puolisoja, eivätkä he juuri koskaan harhaudu syrjäpoluille. Perhe on ravulle kaikkein tärkeintä elämässä ja hän kohtelee läheisiään aina suojelevasti ja hellästi.

Jos ravun avioliitossa ilmenee ongelmia, hän yrittää pelastaa liittonsa kaikin keinoin. Rapunaiselle sopii usein perinteinen kotiäidin rooli. Hän jää mielellään kotiin huolehtimaan lapsista, kun hänen miehensä lähtee töihin. Luova rapunainen nauttii voidessaan soveltaa lahjakkuuttaan kotiaskareisiin. Rapumies elättää mielellään vaimonsa ja takaa perheelleen turvallisen elämän. Hän on hyvin tunteellinen, ja toisin kuin jotkut aviomiehet, hän osaa myös näyttää tunteensa. Rapumies pitää huolen siitä, että hänen vaimonsa tuntee itsensä aina halutuksi ja rakastetuksi.

Rapunainen on varsinainen äitihahmo ja hellä hoivaaja. Hänellä on yleensä voimakas tarve asettua aloilleen ja perustaa perhe. Äitinä rapu on hyvin perinteinen. Hän tehostaa yhteenkuuluvuutta oman perheensä kesken vanhempiensa ja lapsuudenkotinsa mallin kopioimisella.

Ravut ovat hyvin huolehtivia vanhempia, mutta kärsivät joskus liiallisesta suojelunhalusta ja takertuvuudesta perheasioissa, ja tulevat liian riippuvaisiksi lapsistaan. Rapuäiti ei halua päästää irti lapsistaan edes heidän kasvettuaan aikuisiksi.

Lue myös Kaksplus.fi: Lapsihoroskooppi: Rapu on herkkä ja myötätuntoinen

Katso kaikkien horoskooppimerkkien luonnekuvaukset

X