Horoskooppimerkit

Horoskooppi: Neitsyt 23.8.-22.9.

Neitsyt huomaa heti, kun jokin asia ei ole kohdallaan tai oikeassa paikassa. Hän huolehtii muita merkkejä paremmin myös itsestään, ulkonäöstään ja kunnostaan. Neitsyen tyypillisiä ominaisuuksia ovatkin arvostelukyky, äärimmäinen tarkkuus, älykkyys, nopea käsityskyky ja hyvä terveys.

Teksti:
Anna.fi

Neitsyt huomaa heti, kun jokin asia ei ole kohdallaan tai oikeassa paikassa. Hän huolehtii muita merkkejä paremmin myös itsestään, ulkonäöstään ja kunnostaan. Neitsyen tyypillisiä ominaisuuksia ovatkin arvostelukyky, äärimmäinen tarkkuus, älykkyys, nopea käsityskyky ja hyvä terveys.

Neitsyttä pidetään melko kriisialttiina merkkinä, sillä sen hallitsijaplaneetta Merkurius saattaa vaikuttaa kielteisesti mieleen ja hermostoon. Neitsyen tulisikin elää terveellistä elämää, jotta hän välttyisi turhilta tunnekuohuilta.

Luonne

Älykäs neitsyt on eläinradan kriittisin merkki. Neitsyeen liitetään usein mielikuva siivoushullusta ja pikkutarkasta nalkuttajasta. Hän onkin hyvin näpsäkkä ja tarvittaessa sanoissaan napakka. Tämä piirre luonnollisesti saattaa sekä ihastuttaa että vihastuttaa muut.
Neitsyt tarkkailee alinomaa ihmisiä ympärillään ja näkeekin yleensä enemmän kuin monet yhteensä. Neitsyeltä on vaikea salata mitään, varsinkin kun hän on tottunut tulkitsemaan ihmisten pienimpiäkin mielenliikkeitä – sekä miellyttääkseen että ennakoidakseen mahdollisen konfliktin.

Neitsyt saa lahjansa Merkuriukselta, ja jos joudut hänen kritiikkinsä kohteeksi, tulet varmasti toivomaan, että näin ei olisi. Hänen kielensä voi muuttua välillä pistävän teräväksi, ja tarkkasilmäisenä hän kyllä löytää arimmat kohtasi.

Neitsyt yrittää pitää elämän pikkuasiat tarkassa järjestyksessä ja yrittää taatusti kontrolloida myös läheistensä elämää. Looginen ajattelu on hänelle synnynnäistä ja hän voi hermostua nopeasti, jos asiat eivät suju hänen toivomallaan tavalla. Voi kestää kauan, ennen kuin neitsyt oivaltaa, että hänen ongelmansa eivät johdu siitä, mitä muut tekevät tai jättävät tekemättä.

Neitsyt on luonnostaan melko vaatimaton ja ujo, eikä mielellään tee itsestään suurta numeroa. Hän vaikuttaa mieluummin taustalla kuin parrasvaloissa. Neitsyet analysoivat itseään, tekemisiään ja tuntemuksiaan jatkuvasti. Hän lajittelee ja analysoi kaiken myös kodissaan. Neitsyt on järjestelmällinen ja neitsyen koti onkin usein vaatekaappia myöten siisti.

Säilyttääkseen elämänsä mielekkäänä tulee neitsyen oppia luottamaan herkkiin vaistoihinsa ja pystyä sanomaan ei heti, jos hänestä jokin ei tunnu hyvältä. Neitsyt on omassa elementissään silloin, kun hän saa rauhassa keskittyä yhteen asiaan kerrallaan.

Vaikka neitsytnainen on ujo ja vaikuttaa melko sävyisältä, hän on yllättävän päättäväinen ja rohkea. Neitsyt on töykeyteen saakka rehellinen ja tietää tarkkaan, mitä elämältään haluaa. Etsiessään omaa tyydytystään neitsytnainen on valmis katkaisemaan monia siteitään melko tylystikin.

Lue myös: Neitsyen yleisimmät ongelmat ja ratkaisut niihin

Raha

Neitsyt ei tunne oloaan turvalliseksi, ellei hänen elämänsä aineellinen puoli ole kunnossa. Jos neitsyellä ei ole hyvää työpaikkaa tai hänen raha-asiansa eivät ole kunnossa, hänen on vaikea olla murehtimatta. Neitsyelle on myös tärkeää, että hänen taloudellinen tilanteensa on kunnossa ennen kuin hän solmii avioliiton.

Neitsyt on hyvin käytännöllinen ihminen, eikä hän koskaan tuhlaa turhaan tai vain huvin vuoksi. Hän mieluummin vaikka säästää rahansa kuin ostaa jotain, mitä pitää tarpeettomana. Ruokakaupassa hän valitsee aina halvimman vaihtoehdon.

Ammatit

Neitsyt on pikkutarkka puurtaja. Sairaanhoitaja, kirjanpitäjä, tutkija, kultaseppä ja mekaanikko ovat ihanneammatteja hänelle. Koska neitsyt on varsin älykäs ja lahjakas, hän soveltuu hyvin myös tiedemieheksi. Järjestelmällisyyden ja täsmällisyytensä takia häntä arvostetaan työpaikalla kuin työpaikalla aina. Lahjakkuutensa ja sinnikkyytensä ansiosta hän usein myös menestyy työssään. Neitsyen mottona voisi hyvin olla: ”Jos jotain tehdään, se tehdään kunnolla.”

Tavat

Neitsyestä on inhottavaa, jos hänen elämänsä ei ole järjestyksessä. Hän haluaa tietää aina tarkkaan, mitä hänen pitää tehdä ja hän rakastaa laatia tehtävälistoja. Neitsyt voi suuttua melkoisesti, jos muut eivät noudata hänen tiukkoja siisteysvaatimuksiaan.

Pitkästyminen saa neitsyen levottomaksi ja hän yrittääkin aina pysyä liikkeessä. Neitsyen mielestä nöyryys ja johdonmukaisuus ovat erittäin tärkeitä ominaisuuksia elämässä – ja niitä hän pyrkiikin itse aina noudattamaan.

Terveys

Neitsyt tuntee nahoissaan oman kriittisen elämänasenteensa: hän kärsii usein psykosomaattisista vaivoista. Myös neitsyen hermosto saattaa ylivirittyä joko liiallisen työn tai muun rasituksen johdosta. Silloin neitsyt voi olla melko pyörällä päästään. Vatsan kouristukset, umpilisäkkeen tulehdus ja suolistosairaudet vaivaavat myös neitsyttä tavallista useammin.

Ruoka

Neitsyet ovat tarkkoja ruoka- ja juomavaliostaan. Yleensä he ovat terveellisen ruoan harrastajia, mutta lipsahtavat ajoittain sekä juoman että ruoan liikakäyttöön, palaten sitten nopeasti takaisin kohtuuteen. Naispuoliset neitsyet syövät lähinnä keveitä vihannes- ja kalaruokia, jotka sopivatkin neitsyelle erinomaisesti. Myös puurot, happamat maitotuotteet, marjat ja hedelmät sopivat heille hyvin.

Vatsa ja suolisto on neitsyiden heikkoja kohtia ja heidän tulisi siksi välttää rasvaa, sokeria, grilliruokia ja tuoretta leipää, joka saattaa vaikeuttaa noiden elinten toimintaa. Lisäksi neitsyiden olisi hyvä muistaa juoda vettä noin yksi tai kaksi litraa vettä päivässä.
Iän myötä neitsyillä on taipumusta lihomiseen. Usein se rasittaa heitä suuresti, sillä neitsyt on tarkka myös linjoistaan. Kilonsa neitsyt saa kuitenkin helposti pois lisäämällä liikuntaa ja keventämällä ruokavaliotaan. Joillain neitsytnaisilla on taipumus silloin tällöin harrastaa ihmedieettejä. Niiden suhteen kannattaa kuitenkin olla kriittinen, sillä usein niistä on enemmän haittaa kuin hyötyä.

Merkurius neitsyessä

Ajattelua, kommunikaatiota ja sopeutumista kuvaava Merkurius hallitsee neitsyen merkkiä. Kaikki neitsyet ovatkin tarkkanäköisiä parantajia ja auttajia sekä läheisilleen että usein myös ventovieraille avuntarvitsijoille.

Neitsyet oivaltavat, mikä elämässä ketäkin kiikastaa ja osaavat useimmiten myös pukea oivalluksensa sanoiksi, joita on helppo ymmärtää. Samoin kuin luonto pyyteettömästi luovuttaa satonsa korjattavaksi, antaa neitsytkin oman panoksensa muiden käyttöön usein liiankin vaatimattomasti.

Harrastukset

Neitsyet ovat yleensä musikaalisia, joten he harrastavat musiikkia. Se onkin heille erittäin oiva harrastus, sillä he jaksavat harjoitella sinnikkäästi ja vaatia itseltään tuloksia. Neitsyet ovat myös kiinnostuneita tietokoneista, koska niidenkin kanssa toimiminen vaatii pikkutarkkaa työskentelyä.

Neitsyet harrastavat mielellään liikuntaa, koska he haluavat pitää itsestään huolta. Yksilölajit ovat heille parhaita, koska niissä he voivat kilpailla itsensä kanssa. Neitsyitä tapaa usein myös hoitotyössä, joko vapaaehtoisena tai ammattilaisena. Se onkin neitsyelle mitä parhain harrastus hänen empaattisuutensa takia.

Ulkomuoto

Neitsyet tuoksuvat aina miellyttävältä, koska he pitävät tarkasti huolta hygieniastaan. Koska neitsyt huolehtii ulkonäöstään ja kunnostaan, hänen vartalonsa on hyvin sopusuhtainen. Useimmiten neitsyen kasvot ovat laihat ja huolista juonteikkaat. Hänellä on korkea otsa ja raskaat silmäluomet, jotka saavat katseen verhotuksi. Valitettavan usein neitsyellä on huolestunut ilme.

Neitsytnaisen vartalo on yleensä hento ja hän kävelee pienin, sievin askelin. Hiukset ovat siistit ja huolellisesti leikatut ja vaatteet yleensä tahrattoman puhtaat ja tarkkaan harkitut. Neitsytnaisella on usein terävät kasvonpiirteet ja kun hän on huolestunut, suun ja silmien seutu voi jännittyä. Rentoutuneena neitsytnainen näyttää paljon nuoremmalta.

Tyyli

Neitsyen tyyli on siisti, vaatimaton, asiallinen sekä aina kuhunkin tilanteeseen sopiva ja yksinkertainen. Helppohoitoiset, rypyttömät ja nyppyyntymättömät vaatteet sopivat neitsyille.

Neitsyt pitää huomiota herättämättömistä perusväreistä: tummahkot siniset, ruskea ja luonnonvalkoinen täyttävät hänen vaatekaappinsa. Jos neitsyt käyttää asusteita, hänellä on vyö ja suurehko laukku, johon mahtu kaikki hänelle tarpeellinen.

Seuraelämä

Neitsyet ovat luonnostaan pidättyväisiä, eivätkä kovinkaan helpolla sitoudu mihinkään. He ovat kriittisiä ja, koska he analysoivat kaiken ja jokaisen, he vieroittavat itsensä muista ihmisistä ja heidän sympatioistaan – eihän kukaan halua tulla analysoiduksi vuorokauden ympäri. Neitsyt ystävystyy aina vain hyötymistarkoituksessa, eikä hän kykene näyttämään tunteitaan saati että hänen kiintymyksellään olisi mitään tekemistä todellisten, syvien tunteiden kanssa.

Toiset arvostavat neitsyen kirjaviisautta ja sukuaan kohtaan osoittamaa kiintymystä, mutta puolisona ja kumppanina neitsyt ei ole houkutteleva. Hänen arvosteleva ja analysoiva luonteensa vähentää hänen muita etujaan niin paljon, että vain harva jaksaa neitsyen seuraa niin kauaa, että alkaisi vakavaan suhteeseen hänen kanssaan.

Rakkaus

Koska neitsyt on ujo ja vaatimaton, hänen voi olla vaikea ryhtyä parisuhteeseen. Hän saattaakin tyytyä elelemään yksikseen, ellei tutustu ihmiseen, joka todella saa hänen sydämensä sykkimään. Löydettyään elämänsä rakkauden Neitsyt on uskollinen ja rakastava kumppani, joka näkee paljon vaivaa suhteen onnistumisen eteen.

Analyyttinen ja kriittinen neitsyt on kuitenkin varsin haasteellinen kumppani. Hän tuntuu aavistavan kaikki tarpeesi ennakolta ja täyttää toiveesi ennen kuin tiedät itsekään jotain haluavasi – mutta jos et pidä varaasi, hän saattaa yrittää elää koko elämäsi puolestasi. Jos et ota hänen kritiikkiään turhan raskaasti, on neitsyt kuitenkin älykäs ja joviaali kumppani. Elämästä hänen rinnallaan voi tulla varsin syvää ja mielenkiintoista.

Ellei neitsyen henkinen elämä täytä mielekkyyden vaatimuksia, hänestä tulee pikkutarkka saivartelija sekä muiden epäkohtiin ja puutteisiin takertuva häirikkö. Moni neitsyen kumppani on joutunut nostamaan kytkintä tämän ilmiön edessä. Vaikka sinusta saattaisi tuntua helpolta luovuttaa kaikki vastuu arkipäivän rutiineista ja kodin pyörittämisestä neitsyen hennoilla harteille, sitä ei pidä missään nimessä tehdä, ellet sitten halua jakaa elämääsi robotin kanssa. Sellaiseksi neitsyt saattaa nimittäin helposti tässä tilanteessa muuttua.

Lue myös:
Tällaisen miehen neitsytnainen haluaa
Millaisen naisen neitsytmies haluaa?

Seksi

Vaikka neitsyt ei älyllisenä ihmisenä helposti pystykään päästämään intohimojaan valloilleen, on hän seksikumppanina erinomainen. Miellyttämisenhaluisena ja helposti toista ihmistä tulkitsevana lämmönlähteenä hän pystyy tuottamaan kumppanilleen runsaasti mielihyvää.

Neitsyt on yhtä tarkkanäköinen, huolellinen ja varautunut sängyssä kuin muillakin elämänalueillaan. Sekä ajan, paikan että fiiliksen täytyy olla kohdallaan ennen kuin neitsyt pystyy vapautumaan täydellisyyden tavoittelustaan ja antautumaan omalle seksuaaliselle nautinnolleen. Keskinäinen luottamus ja varaukseton hyväksyminen ovat elinehtoja neitsyen onnistuneelle seksielämälle. Tästä johtuen yhdenyön suhteet eivät sovellu neitsyelle.

Neitsyt kykenee vastaanottamaan hellyyttä yleensä vasta sen jälkeen, kun hän on saanut ensin hoitaa oman osuutensa kumppanin tyydyttämisessä: kun olet voittanut neitsyen varauksettoman luottamuksen ja rakkauden, hän tulee etsimään ja löytämään sinun herkimmät mielihyvän pisteesi ja johdattamaan sinut kerta kerralta syvemmälle nautinnon loputtomiin syvyyksiin.

Neitsytnaisen kanssa haasteena

Koska neitsyellä on valmiina listat kaikelle, mieskin saattaa päätyä hänen listalleen. Jokainen ymmärtää, että jos neitsyen kalenteriin alkaa ilmestyä merkintöjä, kuten ”Seksiä Tepon kanssa torstaina klo 21”, kaikki intohimo ja jännitys ovat tiessään!

Kuinka käsitellä neitsytnaista?

Sinun tulee saada neitsytnaisesi rentoutumaan ja hellästi työntää hänet välillä pois arkirutiineista. Koska hän vihaa laiskuutta, tämä tehtävä ei aina ole helppo. Harkitse siivoojan palkkaamista kotiinne, jotta neitsyesi joutuisi pakottamaan aikaa itselleen ja tietenkin teille kahdelle.

Neitsytnaisen kanssa treffeillä

Neitsyt tykkää laittautua silloin tällöin, joten vie hänet syömään johonkin tasokkaaseen ravintolaan. Merkkikello on hyvä valinta vaikkapa syntymäpäivälahjaksi. Uskollisuuden kivi jade on yksi neitsyen onnenkivistä, joten sormus, johon on upotettu tämä kivi, olisi myös hyvä valinta hänelle. Voisit myös ostaa hänelle lahjakortin vaikkapa manikyyriin tai personal trainerille, koska hän ei ehkä itse koskaan raaski ostaa kyseisiä palveluja, vaikka sekä ulkonäkö että liikunta ovat hänelle tärkeitä.

Viettele neitsyt vaahtokylvyllä, koska hän on tarkka siisteydestä ja hygieniasta. Asettele runsaasti tuoksukynttilöitä ammeen läheisyyteen luomaan tunnelmaa sekä pehmeät pyyhkeet käden ulottuville. Myös hedelmiä ja pullo samppanjaa kannattaa varata mukaan. Hiero neitsyen kireitä hartioita kylvyn jälkeen, jotta hän rentoutuisi. Kerro samalla hänen korvaansa kuiskaten asioita, joita haluaisit hänelle myöhemmin sängyssä tehdä.

Neitsyt ystävänä

Vain harvat pystyvät vastaamaan neitsyen vaatimuksiin ystävyyssuhteissa. Voit siis pitää itseäsi onnekkaana, jos lukeudut neitsyen luotettuun lähipiiriin. Neitsyen huolehtiva asenne ja tapa, jolla hän on aina valmis auttamaan, ovat hänen ystävyytensä merkittävimpiä piirteitä.

Lue myös: Tällainen neitsyt on ystävänä

Neitsyt puolisona ja vanhempana

Aviopuolisona neitsyt voi olla aikamoinen narisija tai nalkuttaja. Neitsyillä on myös taipumusta ylihuolehtivaisuuteen ja uudistuskyvyttömyyteen, joten hänen tulisi olla tarkkana, ettei karkota läheisiään luotaan näiden piirteidensä myötä.
Neitsyt yrittää kaikin keinoin ratkaista mahdolliset avio-ongelmat, koska on hyvin sitoutuvaa ja omistautuvaa sorttia. Jos vaikeudet osoittautuvat ylitsepääsemättömiksi, hän ei kuitenkaan epäröi lähteä suhteesta.

Neitsytnainen on monipuolinen vaimo, joka hoitaa vaivatta yhtä aikaa sekä kodin että työnsä. Hän haluaa tehokkaan, hyvin organisoidun avioliiton. Monet neitsytnaiset ovat erittäin kannustavia vaimoja. Neitsytmies tekee kovasti töitä ja suhtautuu vakavasti velvollisuuksiinsa aviomiehenä ja isänä. Hän ei koskaan kohtele naisia väheksyvästi ja on valmis tekemään osuutensa kotitöistä.

Vanhempana neitsyt on täydellisyyteen pyrkivä. Hän pyrkii opettajamaiseen kasvatusotteeseen ja rakastaa luennoida jälkikasvulleen elämän realiteeteista ja velvollisuuksista sekä terveellisen ja aktiivisen elämän tärkeydestä.

Neitsyt voi olla hyvin kriittinenkin lapsiaan kohtaan, mutta hän tarkoittaa aina vain heidän parastaan. Hän haluaa kasvattaa heidät niin älykkäiksi ja käytännöllisiksi kuin mahdollista. Neitsyen tulee kuitenkin muistaa, että vaikka he välillä epäonnistuisivatkin omiin odotuksiisi nähden, heiltä ei tule vaatia koskaan liikaa.

Lue myös Kaksplus.fi: Lapsihoroskooppi: Neitsyt on siisti ja järjestelmällinen

Lue kaikkien merkkien luonnehoroskoopit

X