Horoskooppimerkit

Horoskooppi: Kauris 22.12.-19.1.

Teksti:
Anna.fi

Kauriit ovat sitkeitä ja kestäviä. Kauriit ovat myös vakavia ja kurinalaisia, ja he haluavat elämänsä olevan järjestelmällistä ja hyvin suunniteltua. Kauriilla pitää olla konkreettinen päämäärä, jotta hän tietää, mihin on menossa ja miksi. Kauris on kärsivällinen, varovainen ja erittäin käytännöllinen.

Merkin nimi (eng. capricorn) tulee latinan sanoista caper eli vuohi ja cornu eli sarvi: vuohen sarvi. Antiikin aikaan sarvet symboloivat kuninkaallisuutta, voimaa ja valtaa, hedelmällisyyttä ja runsautta. Sanonta runsaudensarvi juontaa juurensa vuohi Amaltheasta, joka ruokki maidollaan Jupiter-lasta. Eläinradassa on kolme sarvellista merkkiä, joita kaikkia juhlittiin aikoinaan uskonnollisissa juhlissa ja uhrattiin jumalien voimien saamiseksi.

Monille kauriille ura on kaikki kaikessa, ja he arvostavat itseään usein sen perusteella, millainen heidän statuksensa työelämässä on. Kauriilla on niin voimakas pätemisen tarve, että he voivat sietää suuriakin vastoinkäymisiä matkalla kohti päämääräänsä. Taloudellinen turvallisuus on kauriille ensisijaisen tärkeää, ja hän hoitaa raha-asiansa harkitusti ja viisaasti. Hän saa todellista tyydytystä nähdessään taloudellisen tilanteensa kohenevan hitaasti, mutta varmasti.

Harva yltää koskaan samaan työtehoon tai omaa samanlaisen organisointikyvyn, mikä kauriilla on. Kauris suhtautuu kaikkiin tehtäviinsä hyvin tunnollisesti. Hän kapuaa tasaisesti yhä ylemmäs ja ylemmäs yhteiskunnan portaita. Kauriit toimivat mielellään myös järjestöissä, koska siten he tuntevat pääsevänsä paremmin toteuttamaan omia näkemyksiään.

Luonne Johtava
Elementti Maa
Hallitseva planeetta Saturnus
Onnenpäivä Lauantai
Onnennumerot 8 ja 9
Väri Harmaa, musta, tummanvihreä, tummanruskea, violetti
Onnenkivet Onyks, hematiitti, savukvartsi, musta turmaliini, gagaatti, ametisti, spektroliitti, turkoosi, jaspis
Hallitsee kehossa Polvia ja sääriä
Mielenlaatu Feminiininen, passiivinen
Temperamentti Kurinalainen
Hyvät puolet Päättäväisyys, kunnianhimo, sinnikkyys, käytännöllisyys ja auttavaisuus
Huonot puolet Epäileväisyys, kaunan kantaminen, pidättyvyys, itsekkyys ja kylmyys
Metalli Lyijy
Eläimet Vuohi
Kukat ja kasvit Neilikka, krysanteemi, joulutähti, muratti, keto-orvokki
Puut Pinja, jalava, marjakuusi
Yrtit ja mausteet Hamppu, kaunokki, raunioyrtti, punajuuri, tulikukka, keto-orvokki
Aromaterapia Sypressi, kuusama, orvokki, mimosa, mirhami, patsuli, tulppaani, vetivert
Terveys Kauris liitetään luustoon ja polviniveliin ja heille reumaattiset vaivat ovat varsin tyypillisiä. Kauriit vilustuvat herkästi ja saavat tästä johtuen helposti erilaisia hermosärkyjä.
Elokuvasuositus kauriille La Rabia. Mitäpä turhia kiertelemään. Kristallipallossa siintää pelottavia hahmoja, kannattaa olla varovainen. Ethän vain pelkää pimeää?
Ruoka-aine Peruna, pinaatti, ohra, juurekset
Kuuluisia kauriita Muhammad Ali, Orlando Bloom, Kate Bosworth, David Bowie, Nicolas Cage, Jim Carrey, Kevin Costner, Patrick Dempsey, Marlene Dietrich, Ava Gardner, Mel Gibson, Cary Grant, Anthony Hopkins, Howard Hughes, Janis Joplin, Diane Keaton, Johannes Kepler, Jude Law, Annie Lennox, Jared Leto, Marilyn Manson, Ricky Martin, Henri Matisse, Sienna Miller, Kate Moss, Isaac Newton, Vanessa Paradis, Dolly Parton, Elvis Presley, David Lynch, Brad Pitt
Symbolinen merkitys Kauris symboloi paljastumista ja edustaa vanhuksia.
Avainsanat organisointi, kunnianhimo, laki, järjestys, viisaus

Luonne

Kauris on vastuuntuntoinen ja hänellä on korkeat moraalikäsitykset ja kypsä ajatusmaailma. Hän kannattaa perinteitä ja turvautuu mielellään vakiintuneisiin yhteiskunnan normeihin jo siitä syystä, että pelkää julkista nöyryytystä. Tutuissa kuvioissa pidättäytyminen voi kuitenkin estää kehitystä kaikilla elämänalueilla. Toisaalta kauris ymmärtää kuivaa huumoria ja on erittäin aistillinen ihminen, joka osaa nauttia maallisista iloista. Kauriille on hyödyksi, jos hän uskaltaa kuunnella ja toteuttaa itseään rohkeasti.

Kaurisnainen on luonnostaan velvollisuudentuntoinen, ja hänen pitää varoa, ettei hän alistu turhiin kiistoihin ja kiellä siten itseltään onnea. Tärkeät toiveet ovat hänelle suorastaan pyhä asia.

Kauriita luonnehtii elämänpituinen pyrkimys saavutuksiin. Merkki onkin tunnettu eläinradan kunnianhimoisimpina – merkkinä, jolla on halu kiivetä jatkuvasti ylöspäin.

Kauris on luotu kulkemaan kivisiä ja vaikeita polkuja vuorten korkeuksiin. He, jotka pysyvät polulla saavuttavat vahvuuden, joka on kehittynyt hitaasti, harkiten ja vakaasti. Lisäksi heidän asemansa on vahvistunut ja viisautensa taottu tavoitellessa päämääriä vastoinkäymisten, esteiden ja kovien kokemusten kautta.

Kauris on lapsuudesta asti syrjäänvetäytyvä ja välttää kaikin tavoin yhteydenottoja ja tunteenilmauksia. Hän on mietiskelevä, vakava ja vaitelias ja vaikuttaa ikäistään vanhemmalta nuorenakin. Kauriit epäilevät jatkuvasti itseään, mutta ovat samalla varsin kunnianhimoisia ja pyrkivät aina vain parempiin ja korkeampiin asemiin. Kauriilla on myös kreisihuumorin sävyttämä puolensa, mutta se näytetään vain harvoille ja valituille.

Raha

Kauris on hyvin säästäväinen. Joskus rahan käyttäminen on hänelle niin vastenmielistä, että hän elää lähes puutteessa. Nautinnonhaluisen ja vilkkaasta seuraelämästä pitävän lähipiirin voi olla siksi vaikea sopeutua elämään maltillisen Kauriin kanssa.

Ammatit

Kunnianhimoinen kauris pyrkii aina huipulle. Hän suunnittelee reitin huolellisesti ja voi tehdä ahkerasti töitä saavuttaakseen päämääränsä. Hän on tarkkanäköinen ja pitää tiukasti kiinni omista näkemyksistään. Päästyään huipulle hän pysähtyy ihailemaan näköaloja vain hetkeksi, sillä pian hän alkaa etsiä uusia huippuja, joita voisi valloittaa.

Kauris on hyvin kultturelli ja hän janoaa kauneutta. Hänelle taide on elämyksiä antava, rikastuttava elämäntapa. Usein tämä näkyy siten, että monet kauriit itsekin toimivat taiteen saralla. Taiteellinen kauris menestyy parhaiten vaikkapa ohjaajana tai graafikkona. Talouselämä, itsenäiset ammatit, sekä koululaitos sopivat kauriille.

Oikeastaan kauris soveltuu ammatillisesti ominaisuuksiensa puolesta melkein mihin tahansa työhön. Hänessä on runsaasti johtaja-aineista, yrittäjähenkisyyttä, organisointikykyä, silmää rakenteille ja järjestykselle. Hän on hyvä hallinnollisissa tehtävissä ja menestyy yritys- ja liikemaailmassa. Kaikki perinteisesti arvostetut ammatit, kuten lääkäri, lakimies, pappi, poliitikko, insinööri, tiedemies, arkkitehti ja opettaja, rehtori, kiehtovat kaurista.

Erakkomaisen luonteensa takia kauriit sopivat erinomaisesti arkistointi-, kirjasto- ja museotyöhön. Kauris on pidetty työtoveri täsmällisyytensä ja järjestelmällisyytensä takia. Työssään kauris on aina tunnollinen ja tarkka.

Kauris päätyy lähes tehtävässä kuin tehtävässä yhteisönsä luottohenkilöksi. Toisaalta hän maamerkkinä sopii myös maanviljelijäksi. Hän sopii myös moniin virkamiestehtäviin, esim. verovirkailijaksi, poliisiksi, upseeriksi tai vaikkapa tullimieheksi. Jotkut kauriit korostavat voimakkaasti perhearvoja. Tällöin kauris saattaa toimia vaikkapa lastensuojelun tai muun lastenhoidon alalla.

Tavat

Kauris on hyvin konservatiivinen merkki. Kauris on juurtunut sovinnaiseen moraaliin tuntien suurta kunnioitusta traditioita ja historiaa kohtaan. Merkin edustajat eivät ole innovaattoreita, vaan säilyttäjiä – eivät uhkapelaajia vaan sijoittajia, usein valmiita ottamaan riskejä, mutta vain, kun riski on varovaisesti laskettu ja arvioitu järjellä. Kauriit eivät elä tätä hetkeä varten, koska heidän persoonaansa luonnehtii tietoisuus ajasta ja aina läsnäolevasta tarpeesta suojata tulevaisuus.

Kauriin noudattamat normit, säännöt ja moraaliset paineet voivat tehdä hänestä muiden mielestä niuhottajan. Kauris pitää suunnitelmallisuudesta melkeinpä asiassa kuin asiassa, mikä on hyvä pitkäjänteisissä työprojekteissa, mutta ihmissuhteissa hieman puuduttavaa. Hetkeen heittäytyminen ja spontaanisuus eivät ole kauriin suurimpia lahjoja.

Kauris saattaa vaikuttaa ulospäin tunteettomalta, koska on pohjimmiltaan realisti ja varovainen. Todellisuudessa hän on kestävä ja luotettava. Kauriit ovat lahjakkaita ja oppivaisia, hyvämuistisia ja sanavalmiita henkilöitä.

Kauris on vakava humoristi: hän kertoo todella nauruhermoja kutkuttavat jutut täysin vakavalla naamalla. Joskus hyvien ystävien seurassa kauriit vapautuvat hieman hulluttelemaankin, mutta yleensä kauris käyttäytyy hillitysti. Kauris ei halua sekaantua muiden ihmisten elämään, eivätkä pidä siitä että heidän elämäänsäkään tunkeudutaan. Kauriilla onkin takanaan salaisuuksia, joita ei ehkä koskaan saada selville.

Koko elämänsä kauris on myös innokas opiskelija, kyvykäs tutkija ja erittäin tarkkaavainen persoona. Hänen päättelykykynsä on erinomainen ja tiedonjanonsa sammumaton.

Terveys

Kauriin aineenvaihdunta on hidasta ja siksi hän on altis sairauksille, jotka johtuvat liiallisesta kylmästä kuten reumatismi, nivelreuma, masennus ja flunssa. Kauriilla on usein kuiva ja herkkä iho, heikot luut, allergioita tai sairauksia, joihin liittyy kudosten progressiivista surkastumista.

Psykosomaattinen oirehdinta, kuten alttius masennukseen, on Kauriille tyypillistä. Tiukka itsekuri ja kontrolli johdattavat helposti depressioihin. Kauris voi olla myös luulosairas. Esimerkiksi nähdessään finnin naamassaan, hän voi alkaa saman tien pelkäämään ihosyöpään sairastumista. Samanlaista ajattelumallia hän voi soveltaa myös muihin pikku kolotuksiin ja kipuihin.

Ruoka

Kauriille sopii parhaiten sellainen ruokavalio, jossa on runsaasti viljaa, vihanneksia ja hedelmiä. Proteiineja kauriin tulisi nauttia päivittäin, mutta lähinnä viilin, piimän, kalan, pähkinöiden ja kanan muodossa. Raskaat liharuoat eivät sovi Kauriille sillä ne heikentävät hänen huonoa aineenvaihduntaansa. Viljoista Kauriille sopii parhaiten luonnonriisi ja tattari. Niitä tulisi nauttia runsaasti. Kauriille maistuu myös makea. Hänen tulisi noudattaa sen kohdalla kuitenkin kohtuutta, sillä keski-iässä ja sen jälkeen ylipaino voi olla monen Kauriin ongelma.

Kauriille sopivat yrtit ja kasvit

  • Raunioyrtti kasvaa kivisillä raunioilla ja on Saturnuksen hallitsema yrtti. Se lievittää ja parantaa vilustumisia, nopeuttaa luunmurtumien parantumista, vaikuttaa edullisesti ruoansulatukseen ja vatsasairauksiin.
  • Punajuuri sopii hyvin kauriille, koska se lisää vitaalisuutta
  • Tulikukkaa on käytetty influenssan, yskän, paiseiden ja ihottumien hoidossa. Yrttiä käytetään voi käyttää teejuomana.
  • Keto-orvokki käytetään ihosairauksien hoitoon. Sitä voi käyttää sekä ulkoisesti että sisäisesti. Se on tehokas erityisesti akneihon hoitoon.
  • Muita hyviä kasveja kauriille ovat peltokorte, maitohorsma, ohra, mustajuuri ja virmajuuri.

Saturnus kauriissa

Kaurista hallitseva planeetta Saturnus kuvaa ihmisen rajallisuutta luonnonvoimien edessä. Henkilökohtaisten resurssien ylittäminen kostautuu aina väsymyksenä, sairauksina ja kärsimyksinä. Kauris on muita merkkejä alttiimpi tekemään enemmän kuin mihin hänen voimansa riittävät ja siksi myös herkempi sairastumaan kroonisiin sairauksiin. Kauriiden tulisi oppia elämään vuodenaikansa mukaisesti ja säästämään omaa energiaansa myös huomisen varalle. Kun väsymys yllättää, tulisi levätä eikä kuitata tilannetta kupillisella kahvia tai tupakalla, kuten useilla kauriilla on tapana.

Harrastukset

Työ on kauriin harrastus. Jos siitä jää aikaa, kauriin harrastukset ovat arvostettuja ja niiden täytyy olla eduksi Kauriin maineelle, kuten esimerkiksi golf, shakinpeluu, kodin kohentaminen sekä taidegallerioissa ja teatterissa käyminen.

Ulkomuoto

Kauriin tunnistaa hänen silmistään. Ne ovat poikkeuksellisen kauniit, tummat ja hieman eksoottisetkin: kauriin katse on aistillinen ja kiehtova. Kauriin hiukset ovat yleensä tummat, runsaat ja kiiltävät.

Kaurisnaisella on yleensä pieni, sopusuhtainen ja siroluinen vartalo, ja hän on klassisella tavalla kaunis. Hän on tarkka ulkonäöstään ja pukeutuu arvokkaasti ja ylväästi. Kaurisnaisen yleisilme on nuorena vakava, mutta vanhemmiten hän näyttää rennommalta.

Kauris käyttäytyy arvokkaasti, sillä hän haluaa kaikin keinoin välttää julkista nöyryytystä. Hän pitää tunteensa sisällään eikä paljasta niitä muille. Kauris haluaa tuntea juurensa ja hänestä on upeaa voida välittää jotain arvokasta tuleville sukupolville.

Tyyli

Kaurisnainen näyttää aina menestyneeltä (vaikkei todellisuudessa sitä olisikaan): hänellä on kultakoruja, neutraali tweedtakki tai klassinen jakkupuku ja silkkihame. Kauris on pukeutumisessaan hyvin laatutietoinen. Mitä kalliimpi merkki, sen paremmin kauris on edukseen vaatteessa tai asusteessa.

Kauriin tyyli on enimmäkseen klassinen, bisnespukeutumista mukaileva housupuku tai vastaava. Kauriiseen liitetään usein polvet ja ne ovatkin usein hänen hameensa pituuden merkki: Kauris harvemmin keekoilee minihamosessa.

Seuraelämä

Kauriit pakenevat ihmissuhteita, sillä he rakastavat yksinäisyyttä ja omaa rauhaansa. He ovat hyvin pidättyväisiä, eivätkä halua näyttää minkäänlaisia tunteenilmaisuja missään tilanteessa.

Vaikka kauriit ovat järjestelmällisiä ja täsmällisiä, heillä ei ole mielikuvitusta nimeksikään. Kauris ei yleensä osoita ystävyyttään, mutta jos hän niin tekee, kauris tekee sen hyvin valikoiden. Kun kauris joskus ystävystyy, on ystävyyssuhde varsin kestävä. Suuria tunteita ei silloinkaan kuitenkaan nähdä.

Rakkaus

Kauris rakastuu harvoin, mutta sitäkin pysyvämmin. Hänelle vastakkainen sukupuoli on ehtymättömien ihmeiden ja mielikuvitusmatkojen tyyssija: kauriille rakkaus on kaiken inspiraation lähde. Kun kauris rakastuu, hän on tosissaan. Läheisessä parisuhteessa kauris on huolehtiva, huomaavainen ja uskollinen rakastaja. Rakastuneena kauris on onnensa kukkuloilla ja voi olla mitä ihanin kumppani. Kauris on rakkaalleen uskollinen, luotettava ja vakaa kumppani. Hän voisi vaikka juosta järveen kumppaninsa puolesta. Jos kauris jotain lupaa, hän myös pitää sanansa.

Kauris hoitaa suhdettaan melko hyvin. Hän on huolehtivainen ja hellä. Silti hän aika ajoin saattaa olla hyvin stressaantunut ja ärtyisä. Noina aikoina kannattaa jättää kauris omaan rauhaansa. Joskus kauris saattaa olla erittäin itsekäs suhteessa kumppaniinsa. Silloin on paras avata sanainen arkku ja tuulettaa hieman ilmapiiriä. Kauriilla kun voi olla taipumusta pitää kaikkea itsestään selvänä. Siksi pieni kurinpalautus silloin tällöin tekee kauriille vain hyvää.

Kauris saattaa suhtautua seurusteluun varsin muodollisesti, ja hän haluaa tutustua kiinnostuksensa kohteeseen ennen kuin pyytää tätä treffeille. Jos hän on tosissaan kiinnostunut, hän voi tehdä ihastukseensa vaikutuksen tarjoamalla loistoillallisen hienossa ravintolassa.

Kauris ei yleensä halua aloittaa rakkauselämää, ennen kuin hänen ja kumppanin välille on muodostunut luja side. Jotkut kauriit suhtautuvat seksiin melko pidättyväisesti ja he tarvitsevat lempeää suostuttelua, jotta pääsevät estoistaan ja rentoutuvat. Vakaassa suhteessa kauris on kuitenkin kiihkeä partneri.

Kauris on hyvin säästäväinen ja joskus rahan käyttäminen on hänelle niin vastenmielistä, että hän elää lähes puutteessa. Nautinnonhaluisen ja vilkkaasta seuraelämästä pitävän kumppanin voi olla vaikea sopeutua elämään maltillisen kauriin kanssa. Kauris haluaa pysyvän ja vakaan suhteen, eivätkä syrjähypyt sovi hänen luonteelleen. Kun kauris saa osakseen rakkautta, hän on avoimempi ja elämä tuntuu hänestä mielekkäämmältä.

Ihmissuhteissa kauris arvostaa eniten luotettavuutta. Kauris etenee suhteissaan – jos ei seksuaalisella tasolla, niin ainakin tunnetasolla – hitaasti ja varovasti, eivätkä nopeammin syttyvien merkkien kärsivällisyys aina riitä tällaisen suhteen kehittelyyn. Kauris ei herkästi ilmaise todellisia tunteitaan ja tarpeitaan, joka on toiselle osapuolella usein epäluottamuksen osoitus – moni ihailija pitää tätä loukkaavana itseään kohtaan. Kauris saattaa turvautua myös puolustusmekanismeihin, jolloin hän on potentiaalista partneria kohtaan vaativa, ilkeä ja kriittinen. Monien viileiden merkkien ohella myös kauris tyytyy usein mieluummin irtosuhteisiin kuin parisuhteisiin, hän sopiikin niihin viime kädessä erittäin hyvin. Mikäli potentiaalinen partneri kuitenkin pitää haasteista, niin kauriiseen kannattaa panostaa. Hän on kuitenkin parhaimmillaan ihmissuhteissaan iloinen, huomaavainen, luotettava, huolehtiva, omistautuva ja uskollinen. Rakkaudessa hän on hieman pidättyvä, mutta omalla varautuneella tavallaan myös lempeä ja viehättävä.

Kaurisnaisen vaatimustaso on yleensä melko korkea. Lisäksi hän noudattaa tiukkoja periaatteita rakkausasioissaan. Siksi miehen olo voi joskus tuntua tukalalta. Miehen pitää tarkkaan miettiä uskaltaako hän lähteä kaurisnaisen pulkkaan. Kaurisnainen on vahva ja parhaimmillaan käytännöllisessä ja järkevässä työssä, jonka hän hoitaa kunnianhimoisesti ja omistautuneesti. Hän voi tehdä kuitenkin myös omasta yksityiselämästään yritteliään taistelukentän, jossa työ ja perhevelvollisuudet sotivat toisiaan vastaan. Järjestelykykyisenä hän osaa hoitaa isojakin asioita luoden työtapoja, jotka purevat arkielämään yhtälailla kuin työelämään. Hän on sitkeä ja lujatekoinen ihminen, vaikka onkin ehkä pieniluinen.

Kaurisnaisen taustalla on vahvoja perinteitä, joihin hän sitoutuu joko tietoisesti tai tiedostamattaan. Suhde vanhempiin, sukuun ja oman sosiaaliluokkansa arvoihin voi olla luja. Yleensä monet kauriille automaattiset säännöt ja odotukset elämältä ovat peräisin hänen taustastaan. Kaurisnainen on miehelle hyvin tukeva puoliso tai asiantunteva yhteistyökumppani jos mies antaa hänelle kuuluvan arvon ja antaa hänen junailla asioita melko omavaltaisella tavalla. Muuten kauris voi tulla tyytymättömäksi ja rupeaa taistelemaan itselleen lisää oikeuksia. Maamerkin ihmisenä hänen aistinsa toimivat hyvin ja hän nauttii elämän tavallisesta arjesta ja järjestäytyneestä kauneudesta.

Kauriin elämänarvo numero yksi on työ. Jos haluat tulla juttuun Kauriin kanssa, mene kysymään, miten töissä menee. Tästä aiheesta syntyy varmasti keskustelua. Kauris haluaa tehdä hommansa paremmin kuin kukaan muu ja sen hän totisesti tekeekin. Johtavan maan merkkinä Kauris ilmentää aktiivista ja käytännöllistä jalat maassa -tyyppiä. Toisaalta Kauriilla on taipumusta joustamattomuuteen ja ylikonservatiivisuuteen.

Seksi

Seksuaalisesti kauris on kaikista merkeistä herkin ja aistillisin sikäli, kun hän löytää aikaa tälle omassa tarvehierarkiassaan melkein viimeisenä olevalle asialle. Ellei kauris onnistu vapautumaan ylenmääräisistä velvoitteistaan tai työnarkomaniasta, niin hänestä ei tule olemaan suurta iloa myöskään sängyssä. Jotta Kauris pystyisi nauttimaan seksistä, tulee hänen sitä harjoittaessaan olla virkeä ja energinen.

Kauris jos kuka osaa löytää pienimmätkin nautintoa tuottavat alueet kumppanistaan, mutta tämä vaatii tietysti täydellistä paneutumista tilanteeseen. Kauriin seksuaalinen vastaanottokyky toimii ainoastaan silloin, kun hän voi tuntea olonsa täysin turvalliseksi ja luottavaiseksi kumppaninsa seurassa. Ellei näin ole, kauris voi kyllä rakastella, mutta ilman omaa täyttymystä.

Kaurisnaisen kanssa haasteena

Koska kaurisnainen on hyvin perinteinen, hänelle saattaa olla tärkeää se, että kumppani tulee hyvästä perheestä ja on menestynyt elämässään. Joskus kaurisnaiset menevät naimisiin vain saadakseen hyvän sosiaalisen aseman, toisille taas riittää se, että heidän tuleva miehensä pystyisi elättämään heidät sillä tasolla, mihin he ovat tottuneet. Sinun tulee siis kyetä vakuuttamaan kaurisnainen vakaasta tulevaisuudesta kanssasi – ja kunnianhimostasi työelämässä. Jos olet sosiaalisesti verkostoitunut, älä peittele sitä.

Kuinka käsitellä kaurisnaista?

Kaurisnainen on hidas ja varovainen rakastumaan. Hänen jalkansa ovat tukevasti maassa, eikä kauris kiertele ympäriinsä flirttailemassa.

Jos mies ehdottaa jotain kauriille uutta tai entuudestaan tuntematonta, miehen tulisi antaa hänelle aikaa. Kauris pitää siitä, että saa pohtia asioita kaikessa rauhassa jokaiselta mahdolliselta näkökannalta ja totuttautua uusiin ajatuksiin pikku hiljaa. Kaurista ei kannata koskaan pakottaa mihinkään tai hän takuuvarmasti perääntyy.

Kaurisnaisen kanssa treffeillä

Vie kauris päivälliselle ravintolaan, joka henkii vanhanajan kartanomaista romantiikkaa. Järjestä hänelle ruoan jälkeen hevosajelu puistoon ja toivo, että sataisi kevyesti lunta. Ota termospulloon mukaan rommikaakaota, jota voitte siemailla yhdessä lämpimän peiton alla.

Jos haluat ostaa kauriille lahjan, anna hänelle antiikkikoru. Vastaavasti voit antaa hänelle isoäidillesi kuuluneen, suvussa kiertäneen korun. Kauris arvostaa elettä takuulla, sillä hänelle perinteet ovat tärkeitä!

Voit myös ostaa hänelle historiallisen romanttisen romaanin ja lukea siitä parhaita paloja ääneen. Toinen hyvä vaihtoehto on vuokrata ritareiden ja prinssien aikaan sijoittuva romanttinen komedia. Kauris on tottunut yleensä tekemään päätökset kotona ja töissä. Nyt hän odottaa vuorostaan tulevansa pelastetuksi! Tässä on tilaisuutesi olla hänelle oikean elämän prinssi.

Kauris ystävänä

Kauris antaa itsestään paljon kaikenlaisissa suhteissa, mutta samalla odottaa saavansa yhtä suurta lojaaliutta takaisin. Hän on äärimmäisen käytännöllinen, ja tervejärkisyys onkin yksi hänen kaikkein arvokkaimmista avuistaan ystäville. Kauris ei pidä siitä, että tekee virheitä. Hän on tällainen myös ystäviensä suhteen: kauris sitoutuu ystävyyteen pysyvästi.

Kauris puolisona ja vanhempana

Parisuhteessa kauris on hyvin velvollisuudentuntoinen ja valmis tekemään paljon töitä perheensä hyväksi. Valitettavan usein tämä piirre ennemminkin rikkoo perheitä kuin pitää niitä kasassa, sillä huonosti kotona viihtyvä työnarkomaani ei useimmiten lainkaan vastaa muun perheen todellisia tarpeita isästä tai äidistä. Usein myös kotiin lapsia hoitamaan jäävä kauris onnistuu kasaamaan itselleen niin valtavan määrän päivittäisiä pakkorutiineja, ettei perheelle ja lapsille jää lainkaan aikaa.

Kauriit avioituvat yleensä itseään vanhemman kumppanin kanssa. He ovat tyytyväisiä avioliitossaan, vaikka se perustuu yleensä enemmän järkeen kuin tunteiden paloon. Kauriiden avioliitot ovatkin yleensä rauhaisia ja vain harvoin heidän liittonsa ajautuu avioeroon.

Kauris suhtautuu avioliiton solmimiseen vakavasti. Hän kunnioittaa avioliiton pyhyyttä ja haluaa asettua aloilleen. Kauris vannoo vihkivalansa vilpittömästi, sillä hän uskoo tosissaan elinikäiseen liittoon. Järjestelmällisenä ihmisenä kauris hoitaa talouden hyvin ja hänellä on runsaasti rahaa säästössä pahan päivän varalle. Aineellisesti kaikki on aina kunnossa.

Sen sijaan urakysymykset saattavat aiheuttaa ongelmia kauriin yksityiselämässä. Menestystä tavoitellessaan hän voi laiminlyödä puolisoaan ja lapsiaan, ja hänen pitäisi yrittää viettää enemmän aikaa perheensä kanssa.

Kaurisnainen on synnynnäinen äiti, hänelle lapset ovat kaikki kaikessa. Kauris suoriutuu hyvin lasten, puolison ja työelämän asettamista vaatimuksista. Kaurismies haluaisi mielellään säilyttää perinteisen roolijaon perheessä ja hän on erittäin huolehtivainen aviopuoliso ja isä. Vanhempana kauriit ovat ankarahkoja, mutta samalla kannustavia ja helliä.

Lue kaikkien horoskooppimerkkien kuvaukset:

Millainen olet horoskooppimerkkisi mukaan? Luonnehoroskooppi paljastaa

X