Reseptit

Juusto-sipulipiirakka

26.7.2019 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi / Otavamedia

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos
Juuston ja sipulin yhdistelmä ei petä. Ei myöskään mehevän piirakan muodossa. Huikean hyvä juusto-sipulipiiras maistuu vaikka rapujuhlien tarjottavana.

Ainekset

Pohja:

150 g voita
3 dl vehnäjauhoja
3 dl parmesaanijuustoraastetta
2 rkl kylmää vettä

Täyte:

3 isoa keltasipulia
2 isoa punasipulia
3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl tuoretta timjamia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 rkl hunajaa
2 dl kuohukermaa
2 kananmunaa
150 g Västerbottens ost -juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Valmsita ensin piirakkapoh­ja. Nypi vehnäjauhot ja parme­saaniraaste pehmeän voin jouk­koon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Painele taikina pyöreän pii­rakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Kuori ja suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy paistin­pannulla ja lisää sipulit. Kuul­lota muutama minuutti ja lisää timjami, suola ja mustapippuri sekä hunaja. Sekoita ja hauduta vielä muutama minuutti. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

4. Vispilöi kulhossa kerma ja kananmunat tasaiseksi seok­seksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele pin­nalle juustoraaste.

5. Paista piirakkaa 200 ­astei­sessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjolua.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme