Reseptit

Juusto-sipulipiirakka

Juuston ja sipulin yhdistelmä ei petä. Ei myöskään mehevän piirakan muodossa. Huikean hyvä juusto-sipulipiiras maistuu vaikka rapujuhlien tarjottavana.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Pohja:

  • 150 g voita
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 3 dl parmesaanijuustoraastetta
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • 3 isoa keltasipulia
  • 2 isoa punasipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 3 rkl tuoretta timjamia
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 rkl hunajaa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 kananmunaa
  • 150 g Västerbottens ost -juustoa raastettuna

Valmistusohje

1. Valmsita ensin piirakkapoh­ja. Nypi vehnäjauhot ja parme­saaniraaste pehmeän voin jouk­koon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.

2. Painele taikina pyöreän pii­rakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle ja reunoille.

3. Kuori ja suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy paistin­pannulla ja lisää sipulit. Kuul­lota muutama minuutti ja lisää timjami, suola ja mustapippuri sekä hunaja. Sekoita ja hauduta vielä muutama minuutti. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.

4. Vispilöi kulhossa kerma ja kananmunat tasaiseksi seok­seksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele pin­nalle juustoraaste.

5. Paista piirakkaa 200 ­astei­sessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjolua.

X