Juusto-sipulipiirakka
Juuston ja sipulin yhdistelmä ei petä. Ei myöskään mehevän piirakan muodossa. Huikean hyvä juusto-sipulipiiras maistuu vaikka rapujuhlien tarjottavana.
Ainekset
Pohja:
- 150 g voita
- 3 dl vehnäjauhoja
- 3 dl parmesaanijuustoraastetta
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte:
- 3 isoa keltasipulia
- 2 isoa punasipulia
- 3 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 3 rkl tuoretta timjamia
- ripaus suolaa
- ripaus mustapippuria
- 1 rkl hunajaa
- 2 dl kuohukermaa
- 2 kananmunaa
- 150 g Västerbottens ost -juustoa raastettuna
Valmistusohje
1. Valmsita ensin piirakkapohja. Nypi vehnäjauhot ja parmesaaniraaste pehmeän voin joukkoon. Lisää vesi ja vaivaa tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa noin 15 minuuttia.
2. Painele taikina pyöreän piirakkavuoan (halkaisija 24–26 cm) pohjalle ja reunoille.
3. Kuori ja suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna oliiviöljy paistinpannulla ja lisää sipulit. Kuullota muutama minuutti ja lisää timjami, suola ja mustapippuri sekä hunaja. Sekoita ja hauduta vielä muutama minuutti. Kaada täyte piirakkapohjan päälle.
4. Vispilöi kulhossa kerma ja kananmunat tasaiseksi seokseksi. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Kaada seos täytteen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
5. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa noin 35 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen tarjolua.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous