Kala-äyriäisvartaat
Kala-äyriäisvartaat maistuvat loistavat perunoiden kanssa. Vartaat valmistetaan kalafileestä, jättikatkaravuista ja kampasimpukoista.
Ainekset
- 500 g ruodotonta kalafileetä
- jättikatkarapuja ja/tai
- kampasimpukoita
voiteluun:
- 1 rkl öljyä
- 1 rkl hunajaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl raastettua sitruunankuorta
- ripaus jauhettua valkopippuria
pinnalle:
- meri- tai mineraalisuolaa
Valmistusohje
Paloittele kala ja pujota kalapalat vartaisiin vuorotellen katkarapujen ja/tai kampasimpukoiden kanssa. Sekoita keskenään kaikki voiteluaineet ja voitele vartaat seoksella.
Nosta vartaat öljytylle ritilälle, parilalevylle tai vuolukiven päälle ja grillaa noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta kypsät vartaat maun mukaan suolalla.
Tarjoa keitettyjen pestoperunoiden kanssa. Sekoita keitettyjen perunoiden joukkoon valmista pestoa tai tee tillipestoa tämän ohjeen mukaan.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous