21.5.2012

Kala-äyriäisvartaat

Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g ruodotonta kalafileetä
jättikatkarapuja ja/tai
kampasimpukoita

voiteluun:

1 rkl öljyä
1 rkl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1 tl raastettua sitruunankuorta
ripaus jauhettua valkopippuria

pinnalle:

meri- tai mineraalisuolaa

Valmistusohje

Paloittele kala ja pujota kalapalat vartaisiin vuorotellen katkarapujen ja/tai kampasimpukoiden kanssa. Sekoita keskenään kaikki voiteluaineet ja voitele vartaat seoksella.

Nosta vartaat öljytylle ritilälle, parilalevylle tai vuolukiven päälle ja grillaa noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen. Mausta kypsät vartaat maun mukaan suolalla.

Tarjoa keitettyjen pestoperunoiden kanssa. Sekoita keitettyjen perunoiden joukkoon valmista pestoa tai tee tillipestoa tämän ohjeen mukaan.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi