Kalaliemi ja kastikkeet lohikalasta
Hyödynnä lohen ruodot valmistamalla niistä herkullinen kalaliemi.
Ainekset
liemi:
- 1 lohikalan ruodot ja pää (lohi, kirjolohi, nieriä, taimen)
- 1 l vettä
- 2 tl suolaa
- 1 sitruuna
- pala tuoretta inkivääriä
- 1 kanelitanko
- 1 sellerinvarsi
- 1 sipuli
- nippu tilliä
valkokastike:
- 50 g voisulaa
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 3 dl kalalientä
- 2 dl kermaa, maitoa tai kauramaitoa
- (tilliä)
- (1 tl currytahnaa)
kuorrutuskastike:
- valkokastiketta
- 1 dl juustoraastetta
Valmistusohje
Ruodoista kirkas liemi: Keitä kalanruodot mausteisessa liemessä. Siivilöi. Liemi on sellaisenaan pirteä soppa, jonka voi ottaa termoskannussa vaikka retkelle voileipien pariksi.
Lämmin valkokastike kalaliemestä: Sekoita 50 g voisulaa ja 3 rkl vehnäjauhoja kattilan pohjalla ja kaada kuumaa kalalientä noin 3 dl joukkoon ja sekoita kunnes kastike sakenee. Lisää 2 dl kermaa, maitoa tai kauramaitoa. Kuumenna kiehuvaksi. Mausta halutessa tillillä tai 1 tl:lla currytahnaa.
Kuorrutuskastike uunikalalle: Lisää valkokastikkeeseen 1 dl juustoraastetta. Kaada kastike hiukan paahtuneen kalan päälle ja pidä kalavatia uunissa 10 minuuttia.
Kommentit
Tuo lämmin valkokastike oli niin hyvää! Suosittelen!
Kommentit
Tuo lämmin valkokastike oli niin hyvää! Suosittelen!
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous