Reseptit

Kalkkunaburgerit yrttikastikkeella

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Marjo Tynkkynen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 6 täysjyväsämpylää

Kalkkunapihvit:

  • 1 pkt (400 g) kalkkunajauhelihaa
  • 1 sipuli
  • 1 tl rypsiöljyä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 4 rkl vettä
  • 1 kanamuna
  • 2-3 rkl hienonnettuja yrttejä (ruohosipulia, basilikaa)
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 tl kuivattua rakuunaa
  • 1 tl suolaa
  • rouhittua mustapippuria

Yrttikastike:

  • pala tuoretta kurkkua
  • 1 dl Kreikkalaista jogurttia
  • 4 rkl hienonnettuja yrttejä (ruohosipulia, basilikaa)
  • veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
  • ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

  • 2-3 tomaattia
  • keräsalaattia

Valmistusohje

Yrteillä maustetut kalkkunaburgerit saavat makua ruohosipulista, basilikasta ja rakuunasta.

1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä hetken aikaa. Sekoita kulhossa korppujauhot, vesi ja kanamuna tasaiseksi seokseksi. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuliseos, kalkkunajauheliha, yrtit, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi.

2. Raasta kurkku hienolla terällä. Purista kurkkuraasteesta neste painelemalla sitä siivilässä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi. Nosta hetkeksi maustumaan viileään. Viipaloi tomaatit ja huuhtele salaatinlehdet.

3. Muotoile murekeseoksesta pihvejä ja grillaa tai paista kypsiksi. Halkaise sämpylät ja grillaa tai paahda kevyesti. Aseta sämpylöiden väliin salaatinlehti, tomaattiviipale, lusikallinen yrttikastiketta sekä lämmin kalkkunapihvi. Nauti heti.

X