Kalkkunaburgerit yrttikastikkeella
Ainekset
- 6 täysjyväsämpylää
Kalkkunapihvit:
- 1 pkt (400 g) kalkkunajauhelihaa
- 1 sipuli
- 1 tl rypsiöljyä
- 3 rkl korppujauhoja
- 4 rkl vettä
- 1 kanamuna
- 2-3 rkl hienonnettuja yrttejä (ruohosipulia, basilikaa)
- 1 rkl sitruunamehua
- 1 tl kuivattua rakuunaa
- 1 tl suolaa
- rouhittua mustapippuria
Yrttikastike:
- pala tuoretta kurkkua
- 1 dl Kreikkalaista jogurttia
- 4 rkl hienonnettuja yrttejä (ruohosipulia, basilikaa)
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- ripaus sokeria, suolaa ja rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 2-3 tomaattia
- keräsalaattia
Valmistusohje
Yrteillä maustetut kalkkunaburgerit saavat makua ruohosipulista, basilikasta ja rakuunasta.
1. Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä hetken aikaa. Sekoita kulhossa korppujauhot, vesi ja kanamuna tasaiseksi seokseksi. Anna turvota viisi minuuttia. Lisää joukkoon jäähtynyt sipuliseos, kalkkunajauheliha, yrtit, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita tasaiseksi murekeseokseksi.
2. Raasta kurkku hienolla terällä. Purista kurkkuraasteesta neste painelemalla sitä siivilässä. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään tasaiseksi. Nosta hetkeksi maustumaan viileään. Viipaloi tomaatit ja huuhtele salaatinlehdet.
3. Muotoile murekeseoksesta pihvejä ja grillaa tai paista kypsiksi. Halkaise sämpylät ja grillaa tai paahda kevyesti. Aseta sämpylöiden väliin salaatinlehti, tomaattiviipale, lusikallinen yrttikastiketta sekä lämmin kalkkunapihvi. Nauti heti.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous