Reseptit

Kantarelli-omenapasta

14.9.2017 Teksti: Suvi RÜSTER Kuvat: Mirva Kakko

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Omena, kantarelli ja rosmariini muodostavat metsäisen makutrion, joka sopii ihanasti sekoitettavaksi pastan joukkoon.

Ainekset

1 l tuoreita kantarelleja
2 pientä omenaa
1 pieni keltasipuli
2 valkosipulinkynttä
50 g voita
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
2 rkl hienonnettua rosmariinia

lisäksi:

300 g nauhapastaa
2-3 rkl oliiviöljyä
150 g fetajuustoa

Valmistusohje

1. Puhdista kantarellit, paloittele isot sienet pienemmiksi paloiksi ja huuhtaise lävikössä kylmällä vedellä. Pese omenat, halkaise ja leikkaa lohkoiksi. Poista siemenkodat ja leikkaa omenalohkot pieniksi kuutioiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Nosta kantarellit kuivalle pannulle ja kuumenna pannu. Kun sienistä irronnut neste on haihtunut pannulta, kaada sienet lautaselle.

3. Sulata voi paistinpannulla. Lisää sipulit ja valkosipulit. Paista noin minuutti, kunnes sipulit ovat saaneet hieman väriä. Lisää pannulle sienet ja omenakuutiot. Mausta hunajalla ja suolalla sekä hienonnetulla rosmariinilla. Jatka paistamista vielä 3–4 minuuttia, kunnes omenakuutiot ovat hieman pehmenneet.

4. Kypsennä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta lävikössä ja kaada tarjoiluastiaan. Sekoita joukkoon kantarelli-omenaseos. Valuta päälle oliiviöljyä ja murustele päälle fetajuustoa. Tarjoile heti vihreän salaatin kanssa.

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme