Reseptit

Karibialainen katkarapukulho

Jerkillä maustettu katkarapu-kvinoapaistos maistuu ihanalta salaatissa, jossa on makeaa mangoa ja kirpeää limettiä. Jamaikalla jerk- maustesekoituksesta on monia versioita, mutta ainakin siinä maistuvat aina lempeä maustepippuri, jeera ja chili.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Kvinoa tuo katkarapusalaattiin ruokaisan lisän. Sen voi halutessaan korvata myös couscousilla.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

2

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Karibialainen katkarapukulho:

  • 180 g katkarapuja
  • 2 dl kvinoaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl jerk-mausteseosta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 limetti
  • 1 mango
  • 1 rapea salaattikerä, esim. cosmopolitan
  • 1 punainen paprika
  • 1 rs (170 g) rouskuvaa silmusalaattia
  • oliiviöljyä

Valmistusohje

1. Sulata katkarapuja jääkaapissa 6 tuntia tai pikasulata ne lävikössä kylmällä vedellä huuhtelemalla. Puristele katkaravut käsin kevyesti kuiviksi.

2. Keitä kvinoa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä.

3. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy paistinpannussa. Lisää valkosipuli, katkaravut, jerk-mausteseos ja suola. Paista pari minuuttia. Purista joukkoon limenmehu. Pyöräytä joukkoon kypsä kvinoa. Nosta pannu liedeltä.

4. Kuori mango, leikkaa lohkoiksi ja irrota lohkot kiven ympäriltä, leikkaa viipaleiksi.

5. Huuhtele salaatti ja leikkaa suikaleiksi. Huuhtele paprika, leikkaa puoliksi, poista siemenkota ja leikkaa suikaleiksi.

6. Laita annoskulhojen pohjalle salaattia. Lisää kulhoihin kerroksittain paprikasuikaleita, katkarapu-kvinoaseosta, mangoviipaleita ja silmusalaattia. Halutessasi valuta päälle reilusti oliiviöljyä.

X